Ka-ching: dit is het vermogen van de Friends-cast

De cast heeft ook na de show goede zaken gedaan.

Wanneer je jarenlang een rol speelt in één van de populairste shows ooit, is dat natuurlijk goed nieuws voor je bankrekening. Dat geldt ook voor de cast van Friends. Zo gaan er geruchten rond dat de cast maar liefst 2.5 miljoen dollar per persoon kreeg om in de reünie op te komen dagen. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige dollar bills die de acteurs binnen harkten. Daarom nemen we een kijkje naar hun vermogen.

Vroeg gepiekt

Er zitten nogal wat verschillen tussen de castleden van Friends. De een heeft zijn hoogtijdagen al tijdens de serie beleefd, terwijl de ander nog volop actief is in Hollywood. En dat maakt flink uit in de portemonnee.

Matt Leblanc heeft bijvoorbeeld echt het grootste gedeelte van zijn geld bij elkaar gesprokkeld tijdens de opnames van de populaire serie. Per aflevering ontving hij tot maar liefst $750.000. Hierna heeft hij nog verschillende andere acteerklussen gehad, zoals in de spin-off Joey, maar niks kwam meer in de buurt van zijn succes tijdens Friends. Driekwart miljoen dollars per aflevering tikt lekker aan, en zo beschikt Matt over een vermogen van ongeveer 80 miljoen dollar.

Ook David Schwimmer piekte duidelijk al vroeg: van de 85 miljoen dollar op zijn bankrekening, is ook het merendeel afkomstig van zijn werk voor Friends. Hierna heeft hij nog wel verschillende acteerrollen gehad, maar de populariteit van Friends kon ook hij niet meer evenaren.

Goede deals

Ook konden we buiten de show om verschillende castleden zien shinen in allerlei andere series en films. Lisa Kudrow heeft bijvoorbeeld na Friends nog rollen gespeeld in P.S. I Love You, Easy A en The Good Place. Misschien waren deze rollen niet meer zo groot en succesvol als de iconische Phoebe, maar ze heeft er wel een vermogen van 90 miljoen dollar mee verzameld. Oh yes!

Matthew Perry heeft niet alleen lekker verdiend met zijn acteercarrière, maar ook met vastgoedinvesteringen. Zo behaalde hij met één verkoop maar liefst 4 miljoen dollar winst. Een carrière als vastgoedmagnaat is natuurlijk niet zo glamourous als een rol in de populairste sitcom aller tijden, maar ja. Dat maakt je niet echt uit als je 120 miljoen dollar op je bankrekening hebt staan.

Ladies aan de top

Na Friends hebben Courteney Cox en Jennifer Aniston waarschijnlijk de meeste rollen gespeeld in films en series. En bij zo'n La La Land bestaan hoort ook een flinke bankrekening.

Courteney is bijvoorbeeld te zien geweest in Cougar Town, waarmee ze per aflevering ongeveer $275.000 verdiende. Ook speelde ze de hoofdrol in de klassieke horror-trilogie Scream. Niet alleen dat, maar ook heeft ze klusjes gedaan voor bijvoorbeeld Pantene. Al met al staat de teller van haar bankrekening nu op 150 miljoen dollar. Monica is dus lekker bezig geweest.

Maar: niemand komt ook maar in de buurt van het vermogen van Jennifer. Hoe kon het ook anders: ze speelde na Friends rollen in volop grote films, en leefde samen met Brad Pitt lange tijd een (bijna) sprookjesbestaan. Met rollen in grote films als Bruce Almighty, Marley & Me, en He's Just Not That Into You, heeft Rachel dus een mooi bedrag bij elkaar gesprokkeld. Volgens schattingen staat er op haar bankrekening zo'n 300 miljoen dollar, waarmee ze de rest van de Friends-cast dus mijlenver achter zich laat.

Bron: fem-fem | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws