Nikkie de Jager over Eurovisie-drama: ‘Mijn jurk scheurde’

Ook verklapt ze – eindelijk – aan welk land zij douze points zou geven.

Als jij het Eurovisie Songfestival hebt gekeken, kan één ding je vast niet ontgaan zijn: hoe goed Nikkie de Jager het deed als host. De YouTuber stal de show met haar fantastische presenteer-skills en stunning jurken. Toch ging het niet allemaal van een leien dakje, verklapt ze in haar nieuwste YouTube-video.

Transkleuren

Nikkie de Jager hulde zich voor het Eurovisie Songfestival niet één, niet twee, maar drie keer in een prachtige jurk. Achter elk van die beeldige creaties ging een bijzondere boodschap schuil. In de drie jurken zaten namelijk de kleuren van de transvlag verwerkt. “Ik stond daar niet alleen voor mezelf, ik stond er ook voor mijn community. Voor mijn mensen”, vertelt Nikkie in de video. “De laatste keer dat een transpersoon echt een grote rol had in Eurovisie, was toen Dana International won (in 1998, red.). Daarna was het een hele lange fase van nothingness, totdat ik kwam.”

De influencer hoopt dan ook vurig dat zij niet de laatste transpersoon is op het Eurovisie-podium. “De wereld verdient het om ons te zien. Wij verdienen dat licht”, zegt Nikkie duidelijk geëmotioneerd. “Ik wilde de presentatie niet alleen perfect doen voor mezelf en om mezelf trots te maken, maar ook om jullie trots te maken. Het voelt echt alsof ik daar stond voor ons. Dat bracht een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar ik ben zo blij dat jullie de jurken en de looks mooi vonden en dat jullie zeiden dat ik het goed heb gedaan.”

Kapotte jurk

Over de jurken gesproken, daar heeft Nikkie nog wel een bijzonder verhaal over. In de grande finale van het Eurovisie Songfestival droeg ze een roze baljurk met gekleurde diamantjes. Maarre, het had niet veel gescheeld of ze had een andere jurk uit de kast moeten trekken. Tijdens de familieshow, die de middag voor de finale plaatsvond, ging er namelijk iets mis. “Nadat de andere hosts tijdens de opening Venus zongen en ik mijn spoken word-stuk had gedaan, moest ik de trap af rennen naar achteren en helemaal om de main stage heen en daar weer een paar trappen op, om vervolgens weer op het podium te verschijnen voor het stuk van 'Here are your hosts'“, vertelt Nikkie. “Daar had ik veertig seconden voor.”

“In de familieshow stapte er iemand op die roze jurk”, gaat ze verder. Terwijl ze aan het rennen was om op tijd weer op het podium te verschijnen, hoorde ze de stof scheuren. “Ik dacht dat die hele jurk gescheurd was. De helft van de achterkant was losgekomen, dus ik heb een hele show gedaan met een kapotte jurk.”

Een paar uur later was het natuurlijk weer showtime, en die keer niet alleen voor het publiek in de Ahoy, maar voor bijna 200 miljoen kijkers wereldwijd. “Marja, mijn stylist, is elke seconde tussen de familieshow en de finale bezig geweest met het naaien van de jurk”, aldus Nikkie. Pfieuw!

Douze points

Nu het hele Eurovisie-avontuur achter de rug is, mag Nikkie ook eindelijk vertellen wie haar personal favourites waren. Haar acht punten gaan naar Oekraïne, met de folkloreband Go_A, verklapt ze in de YouTube-video. “Ik hield van Oekraïne”, aldus de influencer terwijl ze een stukje van het nummer ten gehore brengt. De tien punten gaan naar Malta met zangeres Destiny met het nummer Je Me Casse.

En last, maar zeker not least, verklapt Nikkie welk land douze points van haar zouden krijgen. “Mijn twaalf punten gaan naar… Frankrijk”, onthult ze. Enne, dat snappen wij wel. De prachtige Barbara Pravi trad op met het nummer Voilà en wist bij ons voor behoorlijk wat kippenvel te zorgen.

Beeld: BrunoPress, Instagram | Video: YouTube (NikkieTutorials)

Laatste nieuws