Rachel Hazes reageert op ‘haatcolumn’ Angela de Jong

Rachel nodigt de columniste uit voor een kop thee: 'We hebben helaas niks zuurs, maar dat heb jij ook niet nodig.'

Angela de Jong neemt nauwelijks een blad voor de mond in haar AD-column, maar onlangs haalde ze wel héél hard uit naar de Hazes-familie. Zo schreef de columniste dat de hele familie 'uitgekotst' zou worden en haalde ze de nieuwe theebar van Rachel Hazes door het slijk. Op Instagram reageert Rachel nu uitgebreid op de 'haatcolumn'.

Negatieve reacties

Er gaat geen dag voorbij dat we niet iets nieuws over de familie Hazes lezen. Enne, in negen van de tien gevallen gaat dat gepaard met bakken kritiek. Gaat het niet over de nieuwe vlam van André Hazes, dan gaat het wel over de familieband tussen Rachel en haar dochter Roxeanne.

Tijd voor wat positiviteit, moet Rachel gedacht hebben. Onlangs opende ze haar nieuwe theerestaurant, wat een hele happening was. Zoon André was aanwezig met zijn girlfriend Sarah van Soelen en zijn schoonfamilie, Rachels vrienden waren erbij en ook behoorlijk wat pers was van de partij. Natuurlijk is ook Angela dit persmoment niet ontgaan. “Zielig hè, voor André Hazes en zijn vriendin Sarah van Soelen?”, begon Angela. “Ze hadden zich zo verheugd op een paar leuke itempjes in de showrubrieken over hun verliefdheid, met daarbij wat gratis reclame voor moeder Rachel die sinds kort bijbeunt als theeschenkster in een winkelcentrum in Amstelveen (…) maar het persmomentje pakte helaas wat anders uit.”

Daar liet Angela het echter niet bij. “Echt, je moet niet onderschatten hoe het overkomt dat je daar nu staat te jubelen over je verliefdheid en het barbiepop-influencertje waar je naast mag lopen, terwijl je een paar maanden geleden nog van de daken schreeuwde hoe gelukkig je was met een ander.”

Zure thee

De harde woorden van Angela zijn moeder Rachel uiteraard niet ontgaan. De Hazes-moeder besloot hierom een uitgebreid bericht aan Angela te delen via Instagram. “Ik hoorde dat je weer eens losging over de familie Hazes in je column in het AD. Daarom wil ik je graag te woord staan”, begint Rachel in haar bericht. Vervolgens nodigt ze Angela uit voor een bezoekje in haar nieuwe 'theewinkeltje', zoals de columniste het noemde. “Dan kun je zelf zien dat het niet 'bijbeunen' is wat we doen, maar zwaar aanpoten. We hebben 150 tot 200 formules, frisse thee tot zoete thee. Helaas niks zuurs, maar dat heb jij ook niet nodig.”

Maar daar laat mama Hazes het niet bij. “En meid, als jij mij graag gratis advies wil geven, mag ik dat ook aan jou geven. Probeer je eens te verdiepen in de medemens voordat je dingen gaat tikken.” Rachel benoemt de beledigingen die Angela maakt in haar column en laat weten dat zij – en de rest van de Hazes-familie – wel tegen een stootje kan, maar dit geldt niet voor ieder mens dat het slachtoffer wordt van Angela's scherpe pen.

Reactie BN’ers

Dat de reactie van Rachel veel indruk maakt bij haar volgers, blijkt wel uit de reacties onder haar post op Instagram. “Oordelen op basis van uiterlijk… zo niet tof”, “Denk dat het wel duidelijk is voor haar. Goed gezegd” en “En zo is het” klinkt het in de comments.

Ook menig BN’er laat weten dat zij achter Rachel en haar uitgebreide bericht staan. “AMEN”, schrijft Fred van Leer. Ook Rosanna en Patrick Kluivert, Mariska Bauer en Anouk Smulders steken hun vriendin Rachel een hart onder de riem door een liefdevolle emoji te delen onder het berichtje.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws