Davina Michelle over allereerste show in digitaal theater: ‘Iedereen kan hier op de eerste rij zitten’

Van vuurwerk op de Euromast tot aan persoonlijke nummers voor haar dierbaren: dit kunnen we verwachten van Davina’s spektakelstuk.

Lees ook

Na een bizar lange coronatijd is het voor Davina Michelle tijd om weer te shinen op het podium. Op 9 juni lanceert de zangeres haar eerste, digitale show in samenwerking met HYMN. Wat we daar precies van kunnen verwachten? We belden met Davina om haar het hemd van het lijf te vragen.

Bijzondere periode

Drukke periodes or not: Davina heeft zin in een “gezellig gesprekje”, laat de zangeres meteen aan de telefoon weten. De avond voor het belletje stond ze nog bovenop de Euromast, omringt door drones en vuurwerk, voor de opnames van haar eigen show en een week geleden schitterde ze nog op het Eurovisie Songfestival om haar nummer Sweet Water te performen. Dit nummer stond na de show binnen no-time in de trending-lijst op YouTube en op nummer één in de downloadlijst van iTunes.

De enorme mediastorm na haar Songfestival-optreden had Davina absoluut niet verwacht. “Ja, bizar natuurlijk”, lacht ze aan de telefoon. “Ik had het natuurlijk wel gehoopt, maar ik had niet verwacht dat het zo enorm zou ontploffen. Ik durfde dit alleen maar te dromen.”

Find Your Voice

Met het Eurovisie-optreden nog vers in haar geheugen bereidt de zangeres zich op voor een nieuw spektakel. In samenwerking met HYMN, een digitaal theater met als doel muziekliefhebbers een nieuwe streamingervaring te geven, zal Davina een killer van een show neerzetten op 9 juni. In dit digitale theater kan iedereen vanuit zijn eigen woonkamer het spektakelstuk van Davina bekijken. “Iedereen kan op de eerste rij zitten”, legt Davina uit.

Het thema van de show is Find Your Voice – en daar zit een bijzondere betekenis achter. “Eigenlijk zijn we allemaal op zoek naar onze eigen stem. Ik hoop dat ik in deze show andere mensen kan inspireren om hun stem te vinden, zodat iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zeggen. In deze tijd, met alle social media gekte, is het heel belangrijk dat er een bepaalde echtheid overblijft. Het is belangrijk om te praten met elkaar en te durven zeggen wat je wil zeggen.”

Dikke show

De show van Davina wordt not your average livestream. “We zijn al een aantal dagen bezig met opnemen”, begint ze. “We zijn begonnen op de Euromast, dat is één van de – te gekke – plekken in Rotterdam waar we de show opnemen. Met alles erop en eraan: drones, een helikopter en vuurwerk”, vertelt ze dolenthousiast.

“Ik kreeg van vriendinnen die in het centrum wonen, die de volgende dag op social media zagen dat deze opnames plaatsvonden, allemaal berichtjes. Ze zeiden: ‘Oh my god, was dat voor jou?!’, haha. Het wordt één van de grootste shows die ik ooit gedaan heb. Er wordt echt met man en macht aan gewerkt.”

Dierbaren in de show

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de prachtige nummers die Davina in de show zal zingen. Enne, ook daarvoor heeft ze flink wat in petto. De show zal namelijk een stuk persoonlijker worden dan haar vorige optredens. “Er is iemand die héél dichtbij mij staat geïnterviewd en die film verschijnt in de show. Ik heb gister die montages gezien, en ik kreeg er een brok van in mijn keel. Voor diegene ga ik ook een liedje zingen, een liedje die deze persoon het allermooiste vindt, dus dat heeft een enorme emotionele lading. Ook voor mijzelf.”

Wie deze speciale persoon precies is? Daar wil Davina helemaal niets over loslaten. “Ik ga niet zeggen wie het is, maar het is wel enorm bijzonder“, vertelt ze geheimzinnig. Wel verklapt de zangeres dat ook haar fans een grote rol gaan spelen in de show. “Via Instagram heb ik een oproepje gedeeld om dingen in te sturen, en daaruit hebben we echt te gekke dingen ontvangen. Dit hebben we ook in de show geplaatst, om ook mijn fans een stem te geven.”

Ook zullen er gastoptredens zijn van artiesten die Davina echt een podium gunt. “Die mensen zijn nog niet zo bekend als ik vind dat ze moeten zijn”, legt ze uit. “De mensen thuis gaan niet alleen mijn kop zien, haha.”,

Toekomstplannen

De zangeres kan naar eigen zeggen niet wachten om haar fans weer te entertainen. “Spelen, reacties krijgen, mensen ontroeren en muziek maken. Gewoon eindelijk weer liefde en emotie uitdragen met muziek”, vertelt ze eerlijk. “Het is sick, maar ik heb mijn album vorig jaar uitgebracht, en heb het nog niet één keer voor mensen kunnen spelen. Natuurlijk kun je het luisteren op Spotify, maar in het echt is het toch totaal anders.”

Voor nu is Davina nog full focus bezig met de voorbereidingen voor haar eigen show. Plannen voor de toekomst? “Dat zien we na deze show wel weer. Ik denk dat ik tussendoor nog wel een weekje op vakantie ga, haha. Dat kan ik wel gebruiken. En natuurlijk ook om daar nieuwe liedjes te maken. En voor de rest zien we wel, toch?”, lacht de zangeres.

Find Your Voice is op 9 juni vanuit 31 verschillende landen te streamen. Een ticket (inclusief gratis +1) scoor je via deze link.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook