Exclusief! The Bold Type’s Aisha Dee, Meghann Fahy en Katie Stevens over hun hechte vriendschap in real life

Ook vertellen de actrices meer over het laatste seizoen van The Bold Type.

Lees ook

Het langverwachte vijfde seizoen van The Bold Type staat sinds vandaag dan eindelijk op Videoland. Tot ons grote verdriet is dit seizoen ook meteen het allerlaatste seizoen van de hitserie. Niet alleen wij, maar ook leading ladies Aisha Dee (Kat), Meghann Fahy (Sutton) en Katie Stevens (Jane) vinden het jammer dat de serie tot een eind komt. Grazia sprak de actrices over het filmen van het laatste seizoen tijdens de pandemie en over hun hechte vriendschap.

Filmen laatste seizoen

Een serie in elkaar zetten tijdens een pandemie? Dat is niet bepaald een pretje. Iets waar de actrices uit The Bold Type over mee kunnen praten. “Dat was best zwaar”, geeft Aisha toe. “Maar we hielpen elkaar erdoorheen.”

“Als je de serie hebt gezien, weet je dat het best een fysieke show is. We hadden niet de mogelijkheid om iemand echt aan te raken of te zoenen. Tijdens zoenscènes droegen we bijvoorbeeld speciale mondkapjes om daadwerkelijk contact te voorkomen. Zulke (intieme, red.) scènes kunnen al ongemakkelijk zijn om op te nemen, maar door alle maatregelen werd het nog ongemakkelijker. Dat was wel echt een uitdaging”, vult Meghann aan.

Hoewel de actrices nog niet helemaal kunnen beseffen dat The Bold Type tot een einde komt, zijn ze dankbaar dat ze wisten dat seizoen vijf het laatste seizoen zou worden. “We zijn vooral blij dat we de kans hebben om het verhaal echt af te sluiten”, vertelt Katie. “Een show wordt vaak genoeg gecanceld voordat je er klaar voor bent. Het is fijn om de kans te hebben om fans een mooie afsluiter te geven en om zelf afscheid te kunnen nemen van onze karakters en hun verhaal. Ik hoop dat de fans blij zullen zijn met hoe het verhaal zal eindigen voor deze vrouwen.”

Vriendschap

Aisha, Meghann en Katie spelen elkaars beste vriendinnen in The Bold Type, maar ook in real life heeft het drietal een hechte vriendschap opgebouwd. “Toen we elkaar leerden kennen, klikte het meteen”, vertelt Meghann. “De afgelopen vijf jaar hebben we elkaar zo goed leren kennen.”

“Het is heel speciaal dat we beste vriendinnen speelden en in real life ook beste vriendinnen werden. We hebben samen zoveel meegemaakt tijdens het filmen. Ik ben de makers van de show zo dankbaar dat ze deze fantastische vrouwen in mijn leven hebben gebracht”, vult Katie aan. “Ik weet zeker dat we over twintig jaar nog steeds bevriend zijn.”

Laatste draaidag

Het opnemen van de allerlaatste scène van de serie ging het drietal dan ook niet in de koude kleren zitten. “Dat was heel emotioneel, maar het voelde ook perfect”, deelt Aisha. “We filmden (de laatste scène, red.) op de locaties waar seizoen één was geëindigd: in de nachtclub New City Gas in Montreal. Het was heel fijn om daar weer te zijn. Het voelde alsof alles op een perfecte manier met elkaar was verbonden. Het was heel emotioneel om de laatste scène op te nemen. We huilden allemaal zoveel. Ik hoop niet dat daar nog beelden van zijn; dat zou behoorlijk gênant zijn”, grapt Aisha.

Niet meer met elkaar op de set staan, is iets wat de actrices enorm zullen missen. “Absoluut”, deelt Meghann. “Ik ga het heel erg missen om niet meer op de set te staan met mensen die me zo goed kennen als Katie en Aisha”, vervolgt Meghann. “Wat ik ook meemaakte, ze steunden me altijd. Om die liefde te ervaren, onder omstandigheden die soms best stressvol kunnen zijn, is zo bijzonder”, vervolgt Meghann geëmotioneerd.

“Als ik eraan denk dat we niet meer met elkaar samenwerken, krijg ik meteen anxiety. Het voelt nu een beetje alsof ik naar een nieuwe school ga en opnieuw vrienden moet maken en mijn plek weer moet vinden in een nieuwe crew. Dan denk ik: dat wil ik niet. Ik hou van de crew die ik nu heb”, vult Katie aan. “Laten we gewoon onze eigen show maken”, sluit Aisha, deels grappend, af.

Seizoen 5 van The Bold Type staat nu op Videoland.

Beeld: NBC Universal

Laatste nieuws

Zie ook