Platenlabel TopNotch reageert op incident rondom Lil’ Kleine en Jaimie Vaes

Ook maakt het platenlabel een vergelijking met de situatie rondom Bilal Wahib.

Lees ook

Het vermeende geweldsincident tussen Lil' Kleine en Jaimie Vaes houdt de gemoederen nog altijd flink bezig. Het duurde lang tot platenlabel TopNotch, waar Lil' Kleine is aangesloten, op de rel reageerde. Inmiddels laat het platenlabel in een lang statement van zich horen en wordt duidelijk waarom deze reactie even op zich liet wachten.

Platenlabel TopNotch

Onlangs legde platenlabel TopNotch alle banden met Bilal Wahib stil, na de rel rondom zijn uit de hand gelopen grap op Instagram. De reactie van TopNotch kwam in dat geval enorm snel, maar bij de rel rondom Lil' Kleine duurde het meerdere dagen tot het platenlabel een statement naar buiten bracht.

Vincent Patty, ook wel Jiggy Djé, is eigenaar van het platenlabel en legt in een bericht uit hoe de vork in de steel zit. Allereerst laat hij weten dat de verantwoordelijkheid van het label eerst uitgaat naar de artiesten en hun families. “Zeker waar het privé situaties betreft. Met hen hebben wij een zakelijke relatie, maar in veel gevallen nog veel belangrijker; een persoonlijke band.”

‘Geen politieke partij’

Vincent vervolgt zijn statement door te benadrukken dat het label geen politieke partij is. “We hebben geen leden of mensen die op ons gestemd hebben om ze te vertegenwoordigen in de Kamer. Als we horen dat er iets is gebeurd, praten we met de artiesten zelf, hun management en als het kan met hun familie, vrienden en eventuele andere vertrouwenspersonen.”

De platenbaas maakt vervolgens een vergelijking met de situatie van Bilal. “We zullen in negen van de tien gevallen het werk tijdelijk stilleggen – zoals in het geval van Bilal Wahib – gewoon om de situatie goed in kaart te kunnen brengen.”

Verdraaid in media

“Als een statement wat we daar over doen vervolgens volledig wordt verdraaid in media en sommige mensen ook niet de moeite nemen om te lezen wat wij nou precies hebben gezegd, dan houdt het op (mogelijk wordt uit dit statement ook weer één zin genomen en baseert iemand daar een mening op, soit)”, gaat de platenbaas verder.

“Die ervaring laat ons natuurlijk herzien of het wijs is om überhaupt statements te maken als ons doel is om rust te doen wederkeren.” De platenbaas legt uit dat het label zich inzet voor mensen die strijden voor hun vrijheid, tegen elke vorm van uitsluiting en voor iedereen zonder stem.

“En vooral zijn wij vóór een wereld, land en maatschappij waar we wijs trachten te zijn en dat betekent dat we niet overhaast conclusies trekken en al helemaal niet voorbarig veroordelen. We observeren, onderzoeken, bespreken, overeenstemmen en handelen. Altijd met doel om positieve ontwikkeling te stimuleren.”

Het volledige statement lees je in onderstaande Instagram-post:

Incident op Ibiza

Tijdens een openingsfeest op Ibiza werd Lil’ Kleine afgelopen weekend in de boeien geslagen. De Spaanse nieuwswebsite Periódico de Ibiza meldde dat Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, verdacht werd van mishandeling van zijn partner. Jaimie zou door hem zijn aangevallen in het hotel. Zij zou volgens de website dan ook degene zijn geweest die haar vriend heeft aangegeven.

De rapper bracht vervolgens een nacht door in de Guardia Civil, de oudste wetshandhavingsinstantie in Spanje en een van de twee nationale politiediensten. Op zondagochtend werd hij overgeplaatst naar de rechtbank van Ibiza waar hij zich voor de rechter moest verantwoorden. Samen met nog een ander persoon werd Lil' Kleine in handboeien naar binnen gebracht. Wie de tweede persoon met handboeien is, is nog onbekend.

Volgens Periódico de Ibiza heeft Jaimie Jorik inmiddels aangegeven en gezegd dat ze inderdaad werd geslagen. Ook heeft hij haar telefoon vernield. Inmiddels is Jorik weer op vrije voeten, heeft het tweetal in een statement alle geruchten ontkent en werden ze samen op een terras op Ibiza gespot.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook