Voor eens en altijd: zó spreek je SHEIN echt uit

Het bedrijf geeft zelf het verlossende antwoord.

Lees ook

Wanneer je op zoek bent naar goedkope, maar fashionable items om je garderobe mee aan te vullen, ben je bij SHEIN aan het juiste adres. De webshop staat bomvol met trendy items, voor een zacht prijsje. Er blijft echter één vraag onbeantwoord: hoe spreek je de naam van de webshop nu echt uit? De meningen zijn erover verdeeld, maar wij hebben het antwoord!

Chinese webshop

Waarschijnlijk heb je weleens van SHEIN gehoord, wellicht heb je er zelfs al eens iets besteld. De webshop timmert namelijk hard aan de weg en wordt steeds bekender. SHEIN is van oorsprong een Chinese webshop, waar je trendy items kunt scoren voor heel weinig geld. Naast kleding, verkopen ze ook schoenen, accessoires en items voor je interieur.

De prijzen op de website lopen nogal uiteen, net als de kwaliteit van de items. Enne, we moeten ook realistisch blijven, want voor zo’n lage prijs kun je geen hoge kwaliteit verwachten. De items gaan met gemak een seizoen mee, maar de kans is groot dat het daarna ook echt afgedragen is. Niet heel duurzaam, natuurlijk.

Hoe spreek je het uit?

De meest voorkomende discussie over de webshop gaat echter niet over duurzaamheid of de kwaliteit van de kleding. Nee, het gaat over de naam van het bedrijf. Want spreek je het nu uit als ‘shine’ of ‘she-in’? De meningen zijn erover verdeeld, maar we kunnen nu finally zeggen wat het écht is. Je spreekt het dus uit als ‘she-in’. Toen de webshop in 2008 werd opgericht, heette het namelijk nog SheInside. In 2015 is de naam veranderd naar SHEIN, wat dus eigenlijk een afkorting is. Makes sense!

Zat jij altijd in team ‘shine’ en wil je nog steeds niet helemaal geloven dat dit dus niet de juiste uitspraak is? Snappen we. Toch kunnen we uit heel betrouwbare bronnen bevestigen dat het echt waar is. Op Twitter vroeg iemand namelijk hoe je de naam van de webshop nu moest uitspreken, waarop SHEIN zelf reageerde met “Je spreekt het uit als SHE-in.”

Bron: Beautify | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws

Zie ook