Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: Jennifer Lopez onthult het geheim achter haar lichaam

'Een fit lijf bouw je niet met smoesjes'

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez is altijd perfect in shape, maar hoe doet ze dat toch? Het lijkt misschien alsof het haar komt aanwaaien, maar dat is absoluut niet waar. Aan Happy in Shape vertelt de zangeres dat ze hard moet werken voor haar lichaam, al doet ze dat met alle liefde: "Het liefst sport ik elke dag."

Curvy

Jennifer Lopez draagt geen maatje 34 en is daar hartstikke trots op. "Ik ben altijd curvy geweest en heb in het verleden zo vaak gehoord: ‘Je moet kilo’s kwijt’. Of: ‘Je zou dit en dat moeten doen’, maar ik heb me daar nooit iets van aangetrokken. Mijn moeder en mijn oma leerden me al op jonge leeftijd dat dit nu eenmaal is hoe we eruitzien en dat we daar happy mee mogen zijn. Curvy zijn was iets wat we thuis vierden, en zo leerde ik op jonge leeftijd al om van mijn lichaam te houden, welke shape het ook heeft", vertelt ze.

Cardio en kracht

Dat betekent echter niet dat dit lichaam haar zomaar is komen aanwaaien. "Ik eet gezond en ik sport veel. Dit lichaam is hard werken, daar ga ik geen geheim van maken. Ik doe een mix van cardio en kracht, veel circuittraining, maar ik vind het ook lekker om buiten actief bezig te zijn", legt ze uit. "Qua voeding probeer ik zo veel mogelijk vegan te eten met veel groene groenten, ik drink geen alcohol en koffie, en ik snack niet. Dan neem ik liever een eiwitshake, die zorgt ervoor dat ik langer vol zit en het is de perfecte brandstof voor mijn spieren."

Sportgeheim

De zangeres sport niet alleen voor haar lichaam, maar omdat ze het ook écht leuk vindt. "Het liefst sport ik elke dag; ik sla zelden een work-out over. Soms voel ik me niet zo goed, maar toch dwing ik mezelf dan om naar de gym te gaan. Als ik daarna thuiskom, ben ik helemaal opgepept en voel ik me fantastisch over mezelf. Een fit lijf bouw je niet met smoesjes."

Haar sportgeheim? (Paal)dansen! "Ik moest leren paaldansen voor de film Hustlers en ontdekte dat dit zoveel doet voor je lichaam, omdat je bijna elke spiergroep gebruikt; vooral als je op je kop hangt. Ook dans ik graag ter afwisseling van een work-out-sessie. Je gebruikt daarbij niet alleen je hele lichaam, maar er komt ook endorfine vrij, wat goed is voor je humeur en je zelfvertrouwen."

Ook benieuwd wat Ashley Graham, Chrissy Teigen en meer sterren doen om lekker in hun vel te zitten? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt. Wil je liever niet de deur uit? Bestel hem dan HIER.

Misschien ook voor jou:
Jennifer Lopez en Alex Rodriguez officieel uit elkaar
Showbizz
  • Happy in Shape
  • BrunoPress