Oh no: sokken in sandalen maken deze zomer een comeback

Deze bijzondere combinatie spotten we steeds vaker op Instagram.

Lees ook

Nu het einde van een coronatijdperk langzaamaan nadert, maken de joggingpakken in onze kledingkast maken plaats maken voor dressed items als blazers en zomerjurkjes. Maar dit wil niet zeggen dat we deze zomer geen comfy items meer gaan dragen. Zo maken – ja, echt – de sokken in sandalen deze zomer een heuse comeback.

Nerdy-chic

Jarenlang werd deze combinatie als ‘stijlloos’ gezien, maar door designers als Prada, Dior en Gucci is het sinds vorig jaar een dikke hit. En ook deze zomer ga je de trend weer veel zien. Eerlijk toegegeven: het is de perfecte oplossing voor het wisselvallige weer in Nederland.

Wist je trouwens dat je sokkenkeuze invloed heeft op hoe jij je voelt, denkt en gedraagt? Zo blijkt uit een studie van de Northwestern University, geleid door sociopsycholoog Adam Galinsky. Je zou met ‘gekke’ sokken laten zien dat je zelfverzekerd en uniek bent, wat weer voordelig zou zijn voor je succes. Interesting!

Sokken

Dompel je voeten onder in de trend en ga voor atletische sokken, neutrale tinten of pak juist uit met felle kleuren, kant en franjes. De opties zijn in ieder geval eindeloos, waardoor het vinden van het juiste paar makkelijker is dan je denkt. Benieuwd hoe je de trend styled? Hieronder laten een paar mode experts en influencers zien hoe je sokken in je sandalen draagt.

Bron: L’Officiel USA, Lifehack | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook