Om déze reden is het V House TikTok-account verwijderd

Ai...

Lees ook

De TikTokkers van V House: inside the mansion groeien razendsnel met hun TikTok-account. De teller staat inmiddels op 168 duizend volgers, maar dat succes hing onlangs aan een zijden draadje. Creators Saar en Xavier vertellen aan Grazia waarom het account plotseling van de radar verdween.

Uitdaging

De nieuwe realityserie van Videoland, V House: inside the mansion, geeft de buitenwereld een kijkje in de wondere wereld van TikTok. Acht creators, die samen goed zijn voor 4,5 miljoen volgers en 125 miljoen likes, trekken samen in een huis om het gloednieuwe V House-account op te zetten. Maar is dat met zo’n grote achterban eigenlijk nog een uitdaging?

“Absoluut”, stellen creators Saar en Xavier als we met ze zoomen. “Het is nog steeds een uitdaging”, vertelt Xavier. “Ze kunnen één van ons leuk vinden, maar misschien vinden ze ons allemaal bij elkaar niet leuk. Je weet niet hoe het gaat lopen, het is echt een proces en natuurlijk is dat spannend.”

De eerste drieduizend volgers was dan ook een enorme mijlpaal voor de jonge videomakers. Inmiddels staat de teller op 168 duizend volgers en groeit het account ontzettend snel.

Account verwijderd

Al maandenlang werken ze aan hun gezamenlijke account. Het was dan ook flink schrikken voor de acht creators van V House toen hun account tijdens het paasweekend plotseling werd verwijderd. “Dat was wel even schrikken”, vertellen Saar en Xavier.

“We waren hard aan het knokken om naar de honderdduizend volgers te gaan en dan gebeurde dit”, gaat Saar verder. Dat de videomakers in hun TikTok-video's niet of nauwelijks afstand hielden, was waarschijnlijk de reden van de ban. “We zaten tijdens de opnames natuurlijk in een bubbel, we zijn continu getest en droegen steeds mondkapjes. Alles was heel veilig, maar dat wisten onze volgers natuurlijk niet”, legt Saar uit. Pas veel later werd bekendgemaakt dat het om een serie voor Videoland ging. Daarvoor dachten veel mensen dat de creators zich niet aan de regels hielden. Aha!

“We hebben een paar dagen heel hard moeten knokken om het account terug te krijgen”, vertellen de creators. “Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen.” Na het paasweekend kregen ze het V House-account gelukkig weer terug. “Nu moeten we doorpakken om die stijgende lijn voort te zetten.”

Op naar een miljoen

De opnames voor de serie zitten er inmiddels op. En het account? Dat blijft natuurlijk gewoon bestaan. “Ik wil graag naar de 200 duizend volgers”, stelt Sara. “Maar dat is niet het uiteindelijke doel”, vult Xavier aan. “Ik wil op den duur naar de miljoen. Nu de serie online staat, gaan mensen ons ook massaal volgen.”

Genoeg dromen dus! Enne, als het aan Saar en Xavier ligt komt er ook een tweede seizoen. Of dat ook echt op de planning staat, is nog onbekend. Maar we houden het natuurlijk in de gaten. To be continued!

V House: inside the mansion is iedere dinsdag te zien op Videoland. Je volgt de creators op TikTok via @VHouse.

@vhouse

Snap jij nu waar de V van V HOUSE voor staat? Wait till the end 😎 18-05-2021 📺 #vhousenl

♬ original sound – V House

@vhouse

Comment de kleur van je outfit in emojis! Vanaf morgen is V House Inside the Mansion te zien op Videoland! #vhousenl #doeeenvingernaarbeneden

♬ V HOUSE DOE EEN VINGER NAAR BENEDEN – V House

Beeld: Videoland/Nander de Wijk

Laatste nieuws

Zie ook