doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-61792fabcf608 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabcf608 img{#fig-61792fabcf608 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-61792fabcf608 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabcf608 img{#fig-61792fabcf608 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

TikTok-hack: zo knip je zelf een shaggy mullet in 2 stappen

V House-TikTokker Saar: ‘Ik was bang dat het huis een grote zwijnenstal zou worden’

‘Je gaat wel met zeven jongeren in één huis’
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61792fabd092d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabd092d img{#fig-61792fabd092d img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61792fabd092d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabd092d img{#fig-61792fabd092d img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61792fabd092d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabd092d img{#fig-61792fabd092d img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61792fabd092d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792fabd092d img{#fig-61792fabd092d img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}V House Saar

Met de acht grootste TikTok-creators van Nederland in één huis, om van een gloednieuw account een succes te maken: Sara Ras, online beter bekend als Saar, ging het avontuur aan. Als een van de oudsten in het huis was de creatieveling vooral bang dat het huis een grote bende zou worden. "Ik had meer vertrouwen in de video’s."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Steady gegroeid

Sara is allang geen onbekende meer op het internet. Zo’n acht jaar geleden begon ze haar eigen YouTube-kanaal: Saar. Toen ze dat minder leuk begon te vinden, was daar TikTok. “Na YouTube was dit hét platform dat groot was. Ik uploadde een paar video’s die viral gingen en nu zitten we hier”, vertelt Sara enthousiast als we met haar bellen. “Eigenlijk is het heel natuurlijk verlopen. Je kunt ook niet altijd in dezelfde social media blijven hangen.” Toch heeft de creator het jarenlang volgehouden op YouTube. Pas sinds februari 2020 is Saar bezig met TikTok – en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Met 155 duizend volgers en bijna zes miljoen likes kunnen we haar TikTok-carrière absoluut succesvol noemen.

De video’s die Saar maakt zijn vooral gericht op beauty en fashion, maar af en toe komt er ook wat comedy voorbij. “Ik speel natuurlijk in op trends en geef daar mijn eigen draai aan. Maar ik maak vooral video’s over onderwerpen die meiden en jongens van mijn leeftijd leuk vinden.” Haar geheim om zo groot te worden? “Dat kan ik niet echt zeggen, eigenlijk ben ik heel steady gegroeid”, vertelt ze. “Mensen kennen mij natuurlijk al, dat helpt ook. Dan denken ze: ik ga haar weer volgen. En uiterlijk helpt natuurlijk ook mee.” En dat snappen wij, want met de looks zit het wel goed!

In de spotlights

Na YouTube en TikTok, kwam er opnieuw een leuke uitdaging op Sara's pad: ze werd gevraagd als één van de acht creators in V House: inside the mansion. “Ik weet nog heel goed dat ik werd gebeld door mijn management. Ik dacht: Saar op tv, dat is nieuw. Ik vond het spannend, maar ook heel leuk. Alhoewel ik ook verrassend nuchter blijf", vertelt ze.

Hoewel Sara als klein meisje al graag in de spotlights wilde staan, is het voor haar niet vanzelfsprekend dat dit op haar pad kwam. “Ik heb er hard voor gewerkt, dus een van de eerste dingen die ik dacht was: yes, dit gebeurt! Het is toch weer een kans waarvoor ik hard heb gewerkt.”

Het is echter niet zo dat je achterover kunt leunen wanneer zo’n kans voorbijkomt. “Het is heel hard werken. Mensen hebben niet door dat de camera’s bij het ontbijt, om 9.00 uur, al aangaan. Er wordt dan de hele dag gefilmd, tot 23.00 uur in de avond. Zelfs de chillmomenten worden gefilmd, dus je moet de hele dag op je woorden letten. En ik ben niet op mijn mond gevallen", geeft ze lachend toe. “Dus ik floep er nog weleens iets uit.” Het leven als realityster is duidelijk anders dan Saar had verwacht. “Reality stopt niet om 19.00 uur. Dat viel soms wel zwaar, ik moest er vooral heel erg aan wennen.”

@saarbabyy

Hi guys meet my dad ❤️❤️❤️ @vhouse @gjoling #vhouse #fyp

♬ Mean (feat. Flo Milli) - $NOT

Zwijnenstal

Het is hard werken om aan de top te blijven, maar dat is niet nieuw voor Saar. Het harde werken is dan ook niet hetgeen waar ze van tevoren tegenop zag. “Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn om met zeven jongeren te wonen. Ik was echt bang dat het een zwijnenstal zou worden”, geeft ze toe. “We zijn allemaal professionele jongeren die hun eigen bedrijfje hebben, dus met de content zit het wel goed. Ik was voornamelijk bang dat het heel vies zou worden buiten de camera’s om.” Gelukkig bleek die angst uiteindelijk niet nodig. “Het is allemaal goed gekomen!”

Sara heeft naar eigen zeggen een nieuwe hobby gevonden in het V House-account. En hoe ze de toekomst verder voor zich ziet? “Ik vind het lastig, ik ben echt een eendagsvlieg. Tijdens de pandemie heb ik wel dertigduizend hobby’s gehad”, lacht ze. “Maar acteren of presenteren staat wel hoog op mijn lijstje. Vroeger wilde ik altijd Chantal Janzen worden, die richting wil ik nog steeds wel op.” Aan dromen geen gebrek bij de jonge creator, want ook Amerika (New York), een rol in een film of serie en op de cover van een tijdschrift pronken staat hoog op haar bucketlist. “Ik zie wel hoe het loopt. Alle kansen die voorbijkomen, zoals V House, pak ik en zolang ik het leuk vind, ga ik ermee door.” That's the spirit!

V House: inside the mansion is iedere dinsdag te zien op Videoland. Je volgt de creators op TikTok via @VHouse.