V House-TikTokker Xavier: ‘Heel veel mensen volgen trends en that’s it’

De creator legt uit wat zijn geheim is voor succes.

TikTok-lovers kunnen hun hart ophalen met een gloednieuwe serie op Videoland. In V House: inside the mansion gaan acht van de grootste TikTok-creators van Nederland samen in een huis, om een gloednieuw account groot te maken. Xavier Molijn is een van de acht TikTokkers die in de realityserie te zien is. Aan Grazia vertelt de videomaker alles over zijn snelgroeiende succes op het videoplatform.

Rising star

Hij is nog geen jaar bezig en heeft al ruim 220 duizend volgers op TikTok. We kunnen wel zeggen dat Xavier een rising star is op het videoplatform. Samen met zeven andere grote Nederlandse TikTok-creators is Xavier te zien in de nieuwe videoland-serie V House: inside the mansion. In de serie moeten de videomakers weer bij nul beginnen, met een gloednieuw account.

Hoewel Xavier nog niet heel lang bezig is op TikTok, ligt de oorsprong van zijn video's al veel eerder. “Het begon allemaal met een filmpje op Snapchat”, vertelt Xavier als we met hem bellen. “Ik had de bus gemist en was daardoor geïrriteerd. Toen heb ik mijn camera erbij gepakt om dat moment te filmen. Mensen vonden dat grappig.”

Toen Xavier merkte dat zijn video's in de smaak vielen, ging hij ze ook op Instagram zetten. Pas veel later kwam TikTok daarbij. “Ik merkte dat het echt een ding was, dus ik dacht: waarom ga ik daar geen video’s op maken? Daarna ging het heel hard.” En daar is geen woord aan gelogen. Inmiddels heeft de creator al bijna drie miljoen likes op zijn video's verzameld.

Trends op TikTok

De video’s van Xavier staan vooral in het teken van comedy en drama. “Ik kijk naar trends en geef daar mijn eigen draai aan”, legt hij uit. Hoewel trends vaak komen en gaan, kan Xavier behoorlijk lang teren op een succes. “Ik kan een trend echt een half jaar uitmelken”, onthult hij. “Trends blijven op zichzelf niet zo lang, maar ik kan er wel lang mee doorgaan. Als een bepaald type video’s aanslaat bij mijn volgers, dan blijf ik die maken.”

Een trend waar Xavier momenteel mee bezig is, heeft hij gespot bij een Amerikaanse collega. “Die gast vertelde moppen, maar dan heel droog”, vertelt hij. “Dat werkte gewoon.” Dat soort moppenvideo’s maakt Xavier nu zelf ook en de views gaan sky high. “Dit scoort gewoon 300 duizend views per dag. Daar kun je dan nog heel lang mee doorgaan.” Hoelang het zal duren voordat Xavier overgaat op een nieuwe trend? “Ik doe het zolang het werkt. Wanneer de views dalen stop ik.”

@xavierrofzo

Like en druk binnen 2sec op het ➕’je als je hem snapt 😱❤️

♬ Oh No – Kreepa

Veelgemaakte fout

Je vraagt je misschien af: hoe val je nog op tussen al die TikTokkers? Want Xavier is natuurlijk niet de enige die grappige video’s maakt. “Ik was natuurlijk al bezig op Instagram, dus ik werd al herkend. Daardoor gaan mensen sneller liken, volgen en commenten. Bij mij was het eigenlijk heel snel raak.”

Toch denkt de creator te weten waar het vaak misgaat bij mensen die ook door willen breken. “Heel veel mensen volgen trends en that’s it. Maar je moet trends volgen en het zodanig veranderen dat het bijna niet meer te herkennen is. Veel mensen veranderen bijna niks aan het origineel, waardoor het een van de velen is. Dan denken mensen: 'Leuk gedaan', maar ze gaan je vervolgens niet volgen. Mensen moeten denken: 'Wow, dit is die ene trend, maar was is dat leuk gedaan', dan komt die follow ook”, legt hij uit. Het is dus vooral belangrijk om je te onderscheiden, volgens Xavier. “Want trends zijn overal.”

Begin van droom

Dat zijn video’s veel comedy bevatten, is geen toeval. Dat Xavier is begonnen met het maken van video's, heeft namelijk een groter doel. “Ik wil acteur worden. Dat is de reden waarom ik met filmpjes ben begonnen”, vertelt hij. “Iedereen die me een beetje kent weet dit. Natuurlijk zal ik doorgaan met TikTok, ook als ik later op een set sta.” De acteur in de dop ziet al helemaal voor zich wat hij 'later' voor video's gaat maken. “Ik hoop later TikToks te maken met behind the scenes op de set.”

V House is voor Xavier dan ook een mooie opstap. “Ik voelde me vereerd dat ik werd gevraagd. Van alle TikTokkers word ik gevraagd, daar ben ik super trots op”, vertelt hij. “Het is toch een bevestiging dat ze iets in mij zien.” Dat het grote publiek hem nu gaat zien, brengt hem hopelijk weer een stapje dichterbij zijn droom. “Nu begint het allemaal te rollen. Ik hoop dat ik dit voort kan zetten”, besluit Xavier.

V House: inside the mansion is iedere dinsdag te zien op Videoland. Je volgt de creators op TikTok via @VHouse.

@vhouse

Het laatste wat jij vandaag hebt gegeten is je nieuwe naam. Hoe heet je nu? #vhousenl #theymightkiss #promiscious #twobestfriends

♬ they might kiss x promiscuous – annette

Beeld: Videoland/Nander de Wijk 

Laatste nieuws