Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Douze points: Italië wint het Eurovisie Songfestival 2021

Wist jouw favoriet de top tien te halen?

Eurovision 2021

De langverwachte, grande finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vond vandaag dan eindelijk plaats. Maar liefst 26 landen deden vanavond hun best om met de winst naar huis te gaan, maar helaas kon maar één land de winnaar zijn en dat is: Italië!

Winnaar

Met het nummer Zitti E Buoni sleepte Måneskin voor Italië maar liefst 524 punten in de wacht tijdens de grande finale. Italië liet hiermee 25 andere landen achter zich. Frankrijk kwam met 499 punten op de tweede plaats en Zwitserland eindigde met 432 punten op de derde plaats.

Jeangu Macrooy vertegenwoordigde Nederland vanavond met het nummer Birth Of A New Age. Helaas wist hij andere landen niet helemaal te overtuigen en eindigde hij op de 23ste plek met 11 punten.

Afwezigheid Duncan Laurence

Duncan Laurence was helaas de grote afwezige van de avond. De zanger won in 2019 het Eurovisie Songfestival en daarom mocht ook hij vanavond eigenlijk optreden en zou hij aanvankelijk de punten van de vakjury mogen uitreiken.

Helaas werd woensdag echter bekend dat de zanger positief op het coronavirus was getest. Duncan kon daardoor niet aanwezig zijn bij het prachtige event in Ahoy Rotterdam. Iets wat hem niet in de koude kleren ging zitten.

“Vandaag is een van de droevigste dagen van mijn leven. Dat ik zaterdag niet dat podium kan oplopen, voor jullie kan optreden, het publiek kan voelen en om het moment met jullie te vieren, te herinneren waar het allemaal begon en laten zien waar mijn muzikale reis nu heen gaat. Ik heb me nog nooit eerder zo machteloos gevoeld”, liet hij woensdag op Instagram weten.

Omdat Duncan niet aanwezig kon zijn bij het event nam Romy Monteiro het bekendmaken van de punten van de Nederlandse vakjury voor haar rekening.

Misschien ook voor jou:
Déze BN'er zal Duncan Laurence vervangen tijdens het Eurovisie Songfestival
Showbizz
  • BrunoPress