Laserontharing: dit is alles wat je moet weten voordat je begint

Het is makkelijk om je te laten verleiden door de belofte van een stoppelvrij leven.

Lees ook

Een stoppelvrij leven is misschien wel de grootste droom van iedere vrouw die zich regelmatig scheert. Ontharen kan een vervelend klusje zijn, vooral vanwege de rode bultjes, harde stoppels en ingegroeide haren die na het scheren al gauw op de loer liggen. Laserontharing lijkt een makkelijke oplossing, maar vergeet je vooraf niet te verdienen in de feiten en eventuele bijwerkingen. Wij zetten ze op een rij!

Dit moet je weten

1. Het proces klinkt pijnlijk, maar dat valt mee
Laserontharing werkt door het licht van een laser. Dit 'licht' wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes als het ware worden weggebrand. Deze snelle, scherpe pijn is vooral vervelend op plekken met een dunnere huid zoals de neus en kin.

2. Geduld hebben is belangrijk
Pas na twee of drie weken, na je eerste behandeling, kun je een verschil gaan zien. Er zijn vaak acht tot twaalf behandelingen nodig om het volledige resultaat te krijgen.

3. Scheren voor de behandeling is een must
De laser reageert op de haren op het huidoppervlak. Dit kan irritaties en een verbrande haargeur veroorzaken.

4. Een behandeling duurt niet lang
Een ontharing afspraak voor het gezicht duurt vaak slechts 20 minuten, inclusief een snel praatje en het verwijderen van make-up.

5. Vermijd de sportschool
De warmte van de laser blijft 24 uur lang in je huid aanwezig, dus vermijd de sportschool, sauna's en warme douches. Anders loop je het risico dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen door de warmte.

6. Let op de zon
Het is noodzakelijk om voor en na de behandeling, te veel blootstelling aan UV-stralen te voorkomen. Als je een kleurtje hebt door het zonnen, moet je wachten tot dit vervaagt voordat je met de behandeling kunt beginnen.

7. De behandeling kan tot meer haargroei leiden
Bepaalde haarsoorten kunnen door de laser worden gestimuleerd om langer en dikker terug te groeien. Als het haar niet geschikt is, zal je huidspecialist dat laten weten.

8. Schoonheidsproducten
Scrubs, glycolzuur en retinolcrèmes moeten twee dagen voor en na de behandeling worden vermeden.

9. Meerdere voordelen
Laserontharing heeft veel meer voordelen dan alleen permanente haarvermindering. Zo wordt je huid een stuk helderder en gladder. Ook verminderd deze vorm van ontharing de kans op ingegroeide haren en huidirritaties.

10. Herhalingsbehandeling
Er bestaat een kans dat door hormoonwisselingen, zoals een zwangerschap of de overgang, de haargroei wordt gestimuleerd. Een herhalingsbehandeling kan deze haargroei verhelpen.

Bron: Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook