Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jeangu Macrooy ziet dít land als grootste concurrent

De zanger maakt zich op voor de grande finale op zaterdag.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy staat zaterdagavond in de grande finale van het Eurovisie Songfestival, dat dankzij Duncan Laurence dit jaar in Rotterdam gehouden wordt. Het is natuurlijk hopen dat de zanger ook dit jaar de prijs voor Nederland in de wacht weet te slepen. Enne, daarvoor houdt Jeangu zijn concurrenten goed in de gaten.

Concurrentie

Waar de meeste deelnemende landen, zoals San Marino, Griekenland en Rusland, afgelopen week hun liedje al ten gehore brachten voor het grote publiek, moet Jeangu nog even wachten tot zaterdagavond. Omdat het liedjesfestijn dit jaar in Nederland wordt gehouden, is de zanger gelijk geplaatst voor de grote finale. Dat betekent echter niet dat de Birth Of A New Age-zanger al zeker is van de winst en achterover kan leunen. Integendeel: hij houdt zijn concurrenten nauwlettend in de gaten.

Jeangu's vizier is gericht op één land in het bijzonder: Oekraïne. Om je geheugen even op te frissen: de electro-folkband Go_A staat voor dat land op de bühne met het nummer Shum. "Oekraïne staat sinds de eerste halve finale bovenaan mijn lijstje. Dat vind ik echt super tof", vertelde de zanger in de voorbeschouwing op de tweede halve finale op NPO1. "Echt heerlijk, komt om de een of andere reden wel binnen."

Corona

Ook Songfestival-winnaar Duncan Laurence zou zaterdagavond het Eurovisie-podium weer opklimmen. Helaas moet hij dat optreden nu aan zijn neus voorbij zien gaan. De zanger werd donderdagmiddag namelijk positief getest op corona, waardoor hij in quarantaine moet en dus niet kan optreden.

Dat valt de zanger zwaar, zo laat hij weten in een bericht op social media. “Vandaag is een van de droevigste dagen van mijn leven. Dat ik zaterdag niet dat podium kan oplopen, voor jullie kan optreden, het publiek kan voelen en om het moment met jullie te vieren... te herinneren waar het allemaal begon en laten zien waar mijn muzikale reis nu heengaat. Ik heb me nog nooit eerder zo machteloos gevoeld."

“Ik ben zo voorzichtig geweest. We zijn allemaal zo voorzichtig geweest, maar helaas kunnen zulke dingen nog steeds gebeuren.” Duncan laat weten dat het Eurovisie-team nu hard bezig is om te kijken hoe hij toch een plekje in de finaleshow kan krijgen: “Ik zal hoe dan ook een onderdeel zijn van de Grand Finals.”

Misschien ook voor jou:
Déze landen zijn door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 
Showbizz
  • BrunoPress