Déze BN’er zal Duncan Laurence vervangen tijdens het Eurovisie Songfestival

De zanger kan vanwege een positieve coronatest niet aanwezig zijn.

Het kwam als donderslag bij heldere hemel: Duncan Laurence die plots positief werd getest op corona. Hij zou tijdens de grande finale optreden en ook de puntentelling op zich nemen, maar helaas gaat dit niet door. Via Instagram laat de zanger in een emotioneel bericht van zich horen en ook is inmiddels duidelijk wie deze belangrijke taak van Duncan over gaat nemen.

Coronabesmetting

Twee jaar geleden haalde Duncan tijdens het Songfestival de zege voor Nederland binnen. Dit weekend zou de zanger opnieuw shinen tijdens het evenement met een optreden en het uitreiken van de punten van de vakjury. Maar omdat hij donderdag positief getest werd op het coronavirus, moet Duncan dit langverwachte optreden nu aan zich voorbij laten gaan.

Dat valt de zanger zwaar, zo laat hij weten in een bericht op social media. “Vandaag is een van de droevigste dagen van mijn leven. Dat ik zaterdag niet dat podium kan oplopen, voor jullie kan optreden, het publiek kan voelen en om het moment met jullie te vieren… te herinneren waar het allemaal begon en laten zien waar mijn muzikale reis nu heengaat. Ik heb me nog nooit eerder zo machteloos gevoeld.”

Voorzichtig geweest

“Ik ben zo voorzichtig geweest. We zijn allemaal zo voorzichtig geweest, maar helaas kunnen zulke dingen nog steeds gebeuren.” Duncan laat weten dat het Eurovisie-team nu hard bezig is om te kijken hoe hij toch een plekje in de finaleshow kan krijgen: “Ik zal hoe dan ook een onderdeel zijn van de Grand Finals.”

“Eurovisie, je hebt voor altijd een plekje in mijn hart. Voor altijd. Wie weet, misschien kan ik op een dag terugkomen en in het echt op dat podium optreden. Ik ben enorm dankbaar voor alles dat het me tot nu toe heeft gebracht.” Ook wil Duncan zijn fans bedanken voor al hun lieve berichten na het nieuws van zijn coronabesmetting. “Heel erg bedankt voor alle liefde en steun die ik heb ontvangen sinds het nieuws bekend werd. Het betekent meer dan je denkt.” Natuurlijk wenst hij ook alle deelnemers veel succes in de finale. “Het is droevig dat ik het nu vanuit de woonkamer moet kijken, maar in mijn hart ben ik daar, op dat podium, waar het allemaal begon.”

Vervanger

Duncan zou niet alleen een nieuw optreden verzorgen, ook zou hij de punten van de Nederlandse vakjury bekendmaken. Die rol wordt nu overgenomen door Romy Monteiro. Op de website van het Songfestival zegt Romy daarover: “Het voelt onder deze omstandigheden gek om heel enthousiast te reageren. Het is ontzettend vervelend voor Duncan dat hij dit niet meer kan doen en ik wens hem alle beterschap toe. Ik vind het een enorme eer dat ik de punten voor Nederland bekend mag maken zaterdag! De uitslag is zo’n spannend moment in de show voor alle landen en dat ik daar dan onderdeel van mag zijn vind ik heel bijzonder.”

Bron: Tips en Weetjes, Shownieuws | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws