Lifehack: zo geef je goedkope wijn snel en makkelijk een duur smaakje

In 30 seconden tover jij je goedkope vino om tot een dure variant.

Lees ook

Als de ober in een chic restaurant eerst een bodempje wijn inschenkt om te proeven, weten wij nauwelijks waar we op moeten letten. Wat we wel weten, is wat we lekker vinden en wat niet. Enne, het zijn toch vaak de iets duurdere wijnen waar onze smaakpapillen vrolijk van worden. Onze portemonnee echter ietsje minder… Gelukkig is er een truc waarmee je een goedkoop wijntje binnen dertig seconden een duur smaakje geeft.

Goedkope wijn

Hoewel wij maar al te graag uitpakken met een groot en uitgebreid diner inclusief verschillende flesjes wijn, hebben wij hier unfortunately niet altijd het budget voor. Met een dinner party hier en een borreltje daar kan het namelijk al snel flink in de prijzen lopen. Vooral voor een goede fles vino tel je al gauw een tientje of twee neer. Enne, met het tempo waarop wij drinken, zijn die flessen nauwelijks aan te slepen.

Gelukkig hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen om een lekkere fles wijn te scoren. Ook in de supermarkt heb je genoeg betaalbare opties die vol van smaak zijn. Je kunt ze echter naar een next level tillen door een makkelijk trucje, zo zagen wij in het TLC-programma Extreme Cheapskates.

In de blender

In het programma deelt Ron Maestri, die like us een passie heeft voor lekker eten, zijn ultieme tip om elke goedkope wijn om te toveren tot een duurdere variant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een… blender! “Dit is eigenlijk een hyper-decanteerproces”, legt Maestri uit. “Je neemt een goedkope wijn en giet het in de blender. Geef het ongeveer dertig seconden en het zal ineens duur smaken.”

Dit ‘ademhalingsproces’ zorgt ervoor dat de smaak van de wijn nog sterker wordt, zo vertelt wijngaardeigenaar Marcy Roth. “Decanteren werd traditioneel gedaan om het droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, zodat je geen stukken druif in je glas of tussen je tanden zou krijgen”, vertelt zij. “Maar het opent ook de wijn en belucht het, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.” Met je wijn in de blender zorg je dus snel en simpel voor een luxe randje aan je budget-wijn. Dat gaan wij proberen!

Bron: Kookfans | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook