Sex and the City-reboot krijgt inclusievere cast

Het personage is een bekend gezicht voor Grey's Anatomy-fans.

Sex and the City kan anno 2021 wel wat meer diversiteit gebruiken, zo dachten de makers. Daarom krijgt de reboot er een nieuw, non-binair personage bij om de leegte van Samantha op te vullen. Wie deze taak op zich gaat nemen? Dat blijkt niemand minder dan Grey's Anatomy-ster Sara Ramírez te zijn.

Sara Ramírez

De revival van Sex and the City krijgt er een nieuwe series regular bij. Sara Ramirez zal in de tien afleveringen tellende reboot de rol van de non-binaire Che Diaz vertolken. De productie is blij om Sara, die zichzelf ook identificeert als non-binair persoon, te verwelkomen on set.

“Iedereen bij And Just Like That… is buitengewoon enthousiast dat een dynamisch getalenteerde acteur als Sara Ramírez zich bij de Sex and the City family heeft gevoegd. Sara is een uniek talent, is thuis in komedie en drama, en we zijn enthousiast en geïnspireerd om dit nieuwe personage voor de show te creëren”, vertelde uitvoerend producent Michael Patrick King woensdag in een verklaring.

Diverse verhaallijn

Sara zal de rol van Che Diaz op zich nemen, een queer stand-up comedian en podcast-host bij wie Carrie regelmatig aanschuift. Het karakter zal in de serie een warme persoonlijkheid hebben en diens podcast is razendpopulair vanwege de representatie van genderrollen.

Verrassend is het overigens niet dat de makers van de serie kozen voor een verhaallijn als deze. Over Sex and the City werd vaak gezegd dat het niet erg divers was. Ook actrice Cynthia Nixon (Miranda) sprak zich daar al eens over uit. “Ik was altijd al verontrust over hoe un-diverse het was”, vertelde ze vorig jaar in een interview aan Grazia UK. “Zeker met hoeveel witte mensen erin voorkwamen, maar ook het kleine stukje New York dat zichtbaar was, waarbij het leek alsof iedereen welvarend was.” Wij zijn heel benieuwd hoe deze inclusievere reboot uit de verf komt!

Bron: Marie Claire | Beeld: Sex and the City, Instagram

Laatste nieuws