Tweede halve finale Eurovisie Songfestival: déze landen zijn door naar de grande finale

Ook deze tien landen staan zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook

Vandaag vond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Net zoals in de eerste halve finale was het een heus spektakel, maar helaas konden niet alle zeventien deelnemende landen door naar de grote finale op zaterdag 22 mei.

Door naar de finale

De tweede halve finale was minstens zo spectaculair als de eerste halve finale op dinsdag. Van extravagante outfits tot loepzuivere – en toch ook iets minder zuivere – optredens: alle elementen om het songfestival een succes te maken kwamen tijdens de tweede show aan bod.

Hoewel alle zeventien landen hun stinkende best deden, konden er helaas maar tien door. De landen Albanië, Servië, Bulgarije, Moldavië, Portugal, IJsland, San Marino, Zwitserland, Griekenland, en Finland hebben toch de meeste indruk gemaakt bij kijkers want zij zijn door naar de grande finale. De landen die het helaas niet hebben gered zijn: Polen, Oostenrijk, Georgië, Tsjechië, Denemarken, Letland en Estland.

Grande finale

Naast bovengenoemde landen staan ook de volgende landen zaterdag in de finale: Noorwegen, Israel, Rusland, Azerbaijan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne. Zij wisten afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale al een plek in de grande finale te bemachtigen.

Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hoefden zich nog niet te bewijzen tijdens een halve finale. Zij maken namelijk onderdeel uit van The Big Five, oftewel: de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de European Broadcasting Union, en hebben daardoor al standaard een plek in de grande finale.

Omdat Nederland dit jaar de host is van het Eurovisie Songfestival, staat Jeangu Macrooy met het lied Birth Of A New Age ook al in de finale. Wij zijn benieuwd hoe Jeangu het er zaterdag vanaf brengt.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook