Nikkie de Jager deelt bijzondere betekenis achter Songfestival-jurk

Wauw!

Dat Nikkie de Jager een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival is, zal je niet ontgaan zijn. Afgelopen dinsdag waren tijdens de eerste halve finale alle ogen op haar gericht, want honestly: she stole the show. Ook vanavond staat ze weer in een prachtjurk op het podium. Maarre, achter al die glitter and glamour zit een heel bijzondere betekenis, zo onthult de presentatrice op Instagram.

Speciale boodschap

Dat het Eurovisie Songfestival dankzij de amazing Duncan Laurence dit jaar in Nederland wordt gehouden, voelt toch wel een beetje extra speciaal. Natuurlijk genieten we van de (soms ietwat) valse zangkunsten van landen als Azerbeidzjan, Zweden en Litouwen, maar de echte sterren van dinsdagavond waren – en we geven toe dat we een beetje partijdig zijn – onze eigen presentatoren. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en of course Nikkie zagen er tijdens de eerste halve finale niet alleen amazing uit, ook deden ze het geweldig.

Net als voorafgaand aan de eerste halve finale, onthullen de hosts ook hun looks voor vanavond weer op Instagram. Wie er voor ons toch wel echt uitspringt, is Nikkie in haar stunning sprankelende jurk. Maar het is niet zomaar een jurk vol diamanten, er zit ook nog eens een heel speciale boodschap achter. “Het is mijn eer om de kleuren van de transvlag te vertegenwoordigen in mijn jurk voor de tweede halve finale”, schrijft Nikkie op Instagram.

Een blik op de Instagrampagina van de designer van de jurk, MAISON the FAUX, leert ons dat er flink wat manuurtjes zijn gestoken in het maken van de stunning dress. “Het kostte meer dan 200 uur aan handborduurwerk om alle roze, blauwe en doorzichtige kristallen op de jurk te krijgen.” Wauw!

Door een ringetje

Waar Nikkie in onze ogen toch wel een beetje de show steelt in deze prachtige en betekenisvolle jurk, zien ook de andere presentatoren van het Eurovisie Songfestival er vanavond weer geweldig uit. Zo hult Chantal zich in een prachtige blauwgroene capejurk van Nederlands trots Claes Iversen en kiest Edsilia voor een gifgroen satijnen one-shoulder exemplaar.

Jan bewaart zijn jurk nog eventjes voor de Grand Final, zo verklapt hij alvast op Instagram. Vanavond zullen we hem dus weer smart as ever in een strak pak zien op de bühne.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws