Oppassen geblazen: deze TikTok-beautyhacks kun je beter overslaan

Ze zijn namelijk gevaarlijker dan je denkt.

We kunnen TikTok langzaamaan beschouwen als een walhalla voor beauty-liefhebbers. De juiste trucjes om acné te bestrijden, de do's and don'ts als het gaat om je haren wassen en de beste manier om je gezicht te beschermen tegen de zon: it's all out there. Helaas is er ook een aantal viral beautyhacks op TikTok die je beter kunt overslaan. Deze 'tips' doen namelijk meer kwaad dan je denkt.

1. Zelfgemaakte gezichtsmaskers

Een beetje honing, een geprakte avocado en een schepje suiker et voilà, jij hoeft geen gezichtsmasker meer te kopen. Althans, dat denk je. Het verwijderen van dode huidcellen van je huid is een belangrijk onderdeel van je beautyroutine, maar het is geen goed idee om dit met producten te doen die hier niet voor bestemd zijn.

Het scrubben van je huid met koffiedik was een tijdje enorm populair op TikTok, maar doet je huid meer kwaad dan goed. Koffiedik is namelijk veel te grof en schurend voor je huid. Kies liever voor een milde scrub of exfoliant die écht voor je huid gemaakt is.

@manalmuffin

Coffee scrub for dull skin ##manalmuffin ##tiktokdubai ##foryou ##fyp ##foryoupage ##4u ##4upage ##homeremedy ##tiktokarab ##uae ##viral ##coffeescrub ##explore

♬ original sound – manal

2. Slugging

Van alleen het idee al gaan onze nekharen overeind staan, maar toch is slugging een trend die viral gaat op TikTok. Slugging, oftewel je gezicht insmeren met een dikke laag Vaseline, zou namelijk veel goeds doen voor je huid. Het zou voorkomen dat je huid in de nacht uitdroogt, zodat je met een zijdezacht gezicht wakker wordt. Toch is het absoluut geen goed idee. Slugging is misschien niet heel gevaarlijk voor je, maar het kan bij mensen die last hebben van een vette huid voor problemen zorgen. Zo wordt je huid hierdoor nóg vetter, vergroten je poriën en kan het leiden tot roodheid.

@caitkiernan

How I learned to SLUG my skin thanks to @marthastewart ##slugging ##skincareroutine ##marthastewart ##antiagingskincare ##vaseline ##petroleumjelly

♬ Drop It Like It’s Hot – Snoop Dogg

3. Zonnebrand-contouring

Een bijzondere trend die plotseling opdook: het contouren van je gezicht met zonnebrand. Dit wil zeggen dat je de plekken in je gezicht die je normaal gesproken zou shapen met een bronzer overslaat bij het aanbrengen van je zonnebrand. Je slaat plekken als je haarlijn, jukbeenderen en kaak dus over. Deze plekken worden hierdoor sneller bruin, waardoor je een natural shape creëert. Handig, zou je denken. Maar het insmeren van je gezicht is juist heel belangrijk, aangezien je hiermee schade door de zon voorkomt. Niet doen, dus!

@stopiteli

I am convinced this works! ##tutorial ##contour ##summer ##lifehack ##hack ##beautyhack ##snatched ##tiktokwellness ##hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

Bron: Grazia Daily | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws