Wil je graag trouwen? Dít bedrag moet je dan gespaard hebben

Maak maar alvast een potje.

Lees ook

Droom jij je hele leven al van een extravagante bruiloft met de perfecte wedding dress? Begin dan alvast maar met sparen, want een bruiloft kan flink in de prijzen lopen. Schrijf je mee?

Trouwjurk

Of je nou een groot feest van je wedding wil maken of het liever intiem houdt, op je grote dag wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is en dat elk detail klopt. Van de bloemen tot de versieringen, de locatie, de fotograaf, de trouwambtenaar en of course een mooie trouwjurk.

Als we Say Yes To The Dress mogen geloven, kan alleen aan die jurk al een behoorlijk prijskaartje hangen. Hoewel je tegenwoordig ook prachtige trouwjurken kunt scoren bij een H&M of ASOS, kiezen veel vrouwen toch nog voor een iets exclusiever exemplaar. En tja, daar zit een behoorlijk bedrag aan verbonden. Gemiddeld kost een trouwjurk namelijk zo'n 1.405 euro. Dat wordt nog even sparen!

Alle kosten op een rijtje

Welke kosten je nog meer kunt verwachten bij het plannen van je dream wedding? Trouwblog The Perfect Wedding maakte een overzicht met de kosten die je ongeveer kwijt bent. De kosten zijn gebaseerd op een bruiloft voor vijftig gasten, maar kunnen afwijken. De daadwerkelijke kosten zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld leveranciers.

 1. Bruidstaart: 333 euro
 2. Bruidsboeket: 94 euro
 3. Bruidsmake-up: 169 euro
 4. Bruidskapsel: 212 euro
 5. Fotograaf: 1.379 euro
 6. Videograaf: 1.379 euro
 7. Huwelijksnacht (hotel + ontbijt) : 313 euro
 8. Trouwjurk: 1.405 euro
 9. Trouwpak: 975 euro
 10. Muziek: 1.263 euro (let erop dat een band duurder is dan een dj)
 11. Trouwambtenaar: 720 euro (verschilt per gemeente)
 12. Trouwringen: 794 euro
 13. Bedankjes: 250 euro
 14. Trouwauto: 356 euro
 15. Uitnodigingen: 158 euro
 16. Trouwlocatie en catering: 6.402 (totaal)
 17. Diner: 1.209 euro
 18. Locatie voor de ceremonie: 536 euro
 19. Receptie inclusief zaalhuur: 911 euro
 20. Feest (4 uur) inclusief drank: 1.724 euro

Besparen

Tel je alles bij elkaar op, dan kom je uit op ruim 14.000 euro. Yikes! Enne, vergeet niet dat dit waarschijnlijk niet de enige kosten zijn. Vooral als je ook nog wel graag op huwelijksreis wil na je dream wedding. Tel in dat geval nog maar eens duizend euro op bij het trouwbedrag.

Natuurlijk kun je je bruiloft zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kosten besparen door zelf je haar en make-up te doen of voor een betaalbare wedding dress te kiezen. Of koop een tweedehands trouwjurk om ook nog eens heel duurzaam te werk te gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je wedding heel intiem te houden en geen grote zaal af te huren. You do you!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook