Grazia nam een kijkje bij de heropening van Basic-Fit en onderging de speciale APK-service

Want hoe fit zijn we na vijf maanden geen sportschool?

Lees ook

Vandaag is het dan eindelijk zover: de gyms mogen weer open! Na maandenlang wachten mogen we dan eindelijk onszelf weer in het zweet werken in de sportschool. Enne, daar maakte de Grazia-redactie meteen gebruik van. Al vroeg in de ochtend brachten we een bezoekje aan Basic-Fit en daar ondergingen we een wel heel bijzondere service.

APK-service

Jawel, je leest het goed. Voor de sporters die vanochtend vroeg al voor de deur stonden was er bij de vestiging van Basic-Fit aan de Stadhouderskade 74 in Amsterdam een heuse APK-service beschikbaar. Members van Basic-Fit die de afgelopen vijf maanden niet in de sportschool konden sporten, mochten aan de hand van deze service checken hoe het met hun mentale en fysieke conditie gesteld was.

Best spannend, aangezien we tijdens de coronacrisis onszelf meer dan ooit hebben verwend met Netflix-avondjes op de bank. Hoe dan ook, onze conditie werd getest, en dat viel nog reuze mee. Op basis van de uitslag van deze test werd er een workoutprogramma, audiomeditatie en voedingspatroon gemaakt.

Personal trainer

Het bleef echter niet bij de exclusieve APK-service. Onder begeleiding van een personal trainer werden we vervolgens op sleeptouw genomen. Op basis van het passende trainingsschema dat uit de test kwam, kwamen er verschillende oefeningen aan bod. Zo moest er geplankt worden – wat ons verrassend goed af ging – en werden we begeleid tijdens het fietsen.

De sportscholen zijn een flinke tijd dicht geweest en behalve wat workouts via YouTube en wandelingen in het park, hebben we de afgelopen tijd niet enorm veel gesport. Dat de gyms weer heropend zijn, gaf echt een fijn gevoel. Je merkte overduidelijk dat de sfeer in de sportschool goed was. Er hing een goede vibe, want iedereen had zin om te gaan sporten.

Spierpijn

Waar obviously iedere sportschool-liefhebber die vandaag een bezoekje brengt aan de gym morgen last van gaat krijgen, is spierpijn. Het stilzitten van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat ons lijf niet meteen gewend is aan een heftige sportsessie. Sportpsycholoog Jorrit Terpstra geeft hierom aan sporters een belangrijk advies. “Gun jezelf de tijd en bouw je routine rustig en flexibel op”, legt hij uit.

“Je lichaam heeft even nodig om weer te wennen en het stellen van keiharde doelen brengt vaak alleen maar frustraties met zich mee. Tachtig procent van je workout is op komen dagen”, gaat hij verder. Dus, maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Leg je leukste sportoutfit klaar, reserveer een plekje in de gym en kies een gezellige sport buddy uit. Niet te gezellig natuurlijk, want er moet ook gesport worden.

Enne, ben jij benieuwd hoe fit jij nog bent? Via deze link kun je aan de hand van de online APK-quiz achterhalen hoeveel werk er aan de winkel is. Het invullen van deze test duurt twee minuten, waarna je meteen je eigen programma ontvangt. Vergeet niet je uitslag te delen via Instagram Stories en @basicfitnl te taggen, want misschien win je dan wel één van de vijf personal training sessies bij een Basic-Fit club in jouw buurt. Good luck!

Laatste nieuws

Zie ook