Zimra Geurts eerlijk over gezondheid: ‘Gaat weer slechter’

De beauty heeft helaas geen goed nieuws.

Lees ook

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Zimra Geurts met spoed haar borstimplantaten moest laten verwijderen. Ze werd er namelijk ernstig ziek door. Na jarenlang gedacht te hebben dat ze een burn-out had, bleek het te gaan om het ASIA-syndroom, een auto-immuunziekte. Inmiddels, een aantal maanden verder, geeft Zimra een update over haar gezondheid, maar helaas gaat het nog steeds niet goed met haar.

Kilo’s verloren

Zimra verkeerde in kritieke toestand toen haar siliconenen borstimplantaten destijds werden verwijderd. De beauty deelde dit een tijdje geleden in een eerlijk bericht op Instagram. Hierin vertelde ze dat het zelden voorkomt dat iemand in zo'n slecht verkerende staat een operatie ingaat. “Iedereen hield zijn hart vast”, schreef Zimra op Instagram. Zimra had vervolgens nog een lange herstelperiode te gaan, en deelt nu via Instagram dat het helaas nog niet goed met haar gaat.

“Kleine update”, begint ze haar bericht. “Afgelopen maanden ging het helaas weer wat slechter met me. Eten wil niet goed door mijn slokdarm, blijft steeds hangen en komt weer gezellig terug naar boven. Hierdoor ben ik in twee maanden tijd tien kilo afgevallen. Wat weer zorgt voor minder energie, dus dat was niet goed.” Wel benadrukt ze dat het overgeven de afgelopen weken iets minder is geworden. “Ik probeer de problemen met maagzuur en mijn slokdarm een beetje onder controle te krijgen.”

De beauty wil zichzelf dan ook verontschuldigen voor het feit dat ze niet alle persoonlijke berichtjes op haar Instagram kan beantwoorden. “Ik merk heel erg dat veel vrouwen mij zien als aanspreekpunt voor deze ziekte. Ik wilde oprecht dat ik dat voor jullie kon zijn, maar het lukt me helaas niet om op alle berichten en vragen te reageren, dit spijt me heel erg.”

Belangrijke boodschap

Zimra deelt twee foto's op haar Instagram. Op één van de foto's showt ze haar huidige shape, aangezien ze zoveel kilo's verloren heeft. Blij is ze er in ieder geval niet mee, aangezien dit figuur haar doet herinneren aan haar verleden. “De foto rechts is een gewicht waar ik in het verleden al veel vaker op heb gezeten voor fotoshoots, en dat werd altijd enorm toegejuicht. Je kreeg dan te horen 'wat zie je er goed uit, helemaal mooi slank, super sexy!' Maar ik deed mijn lichaam er alleen maar pijn mee om er zo uit te zien”, vertelt ze eerlijk.

Bij haar persoonlijke bericht wil ze een belangrijke boodschap met haar volgers delen. “Ik denk dat ieder mens zijn of haar lichaam het beste kent en weet hoe je bent gebouwd, hoe je lichaam er in goede gezondheid uit hoort te zien”, legt ze uit. “Ben je van jezelf erg slank gebouwd, prachtig! Ben je van jezelf wat wijder in de heupen en voller gebouwd, prachtig! Maar omarm je lichaam zoals die is en houd ervan, zoals die is, want er bestaat niet één vorm die ideaal is, dat hele ideaalbeeld is een hele grote slechte grap, wat zoveel kapot maakt. Jij bent al ideaal zoals je bent en daar moet je smoorverliefd op worden.” Get well soon, Zimra!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook