The word is out: Bridgerton krijgt spin-off

De nieuwe serie gaat om dít veelbesproken personage draaien.

Lees ook

Met een tweede seizoen van Bridgerton in de maak en zelfs een derde en vierde (!) seizoen in het verschiet, hebben we genoeg drama om naar uit te kijken. En er is nu nóg meer goed nieuws voor fans van het kostuumdrama. Netflix komt namelijk met een spin-off op de proppen.

Queen Charlotte

De spin-off van Bridgerton zal all about Queen Charlotte gaan. Een jonge Queen Charlotte, that is. In de afleveringen zullen we waarschijnlijk te zien krijgen hoe een jonge Charlotte op de troon beland. Ook zien we daarin een jonge Violet Bridgerton en een jonge Lady Danbury. Dat belooft heel veel goeds!

Wat óók veel goeds belooft, is dat de spin-off door niemand minder dan Grey's Anatomy-producer Shonda Rimes wordt geschreven. Zij was ook al het brein achter de originele serie, die op haar beurt weer op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse Julia Quinn is gebaseerd. “Ik ben enthousiast dat deze nieuwe reeks het verhaal van Queen Charlotte en de wereld van Bridgerton verder zal uitbreiden”, liet Bela Bajaria van Netflix weten. “Shonda en haar team bouwen het Bridgerton-universum zorgvuldig verder uit, zodat ze de fans dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden die ze van hen gewend zijn.”

Grote rollen

Aangezien de spin-off over een jongere Queen Charlotte zal gaan, is het waarschijnlijk dat we de iconische Golda Rosheuvel (die de rol van de koningin in Bridgerton vertolkt) niet terug zullen zien in de nieuwe serie. Wie deze eer krijgt, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wie een jonge Violet Bridgerton en een jonge Lady Danbury gaan spelen. Eén ding is in ieder geval zeker: zij hebben grote schoenen (of muiltjes) achtergelaten om te vullen. To be continued…

Bron: Flair | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook