Heftig: om deze reden draagt Maan geen rokjes meer

'Voelde handen op plekken waar ze niet hoorden.'

Maan is tijdens haar optredens altijd gehuld in een fabulous outfit. Toch is er één ding opvallend aan haar looks on stage. Maan draagt nooit een rokje. En daar heeft de zangeres een heftige reden voor.

Kledingkeuze aanpassen

Een rokje dragen zou gewoon moeten kunnen, zo vindt ook Maan. Maar toch kiest ze door ervaringen in het verleden niet meer voor dit kledingstuk. De zangeres treedt alleen nog maar op in broeken, aangezien ze regelmatig door haar fans werd aangeraakt.

Aan tafel bij Beau vertelt Maan: “Als ik optreed, vind ik het heel leuk om het publiek in te springen en met mensen te zingen.” Dit kan echter niet wanneer de zangeres zich in een kort rokje heeft gehesen. “Dan voel ik ook handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren. (…) Het is niet voor niets dat ik bijna geen rokjes meer draag op het podium, maar heel vaak broeken.’’

Nee is nee

Niet alleen op het podium kreeg Maan hiermee te maken. Ook tijdens een bezoekje in een club – uiteraard voor coronatijd – voelde ze regelmatig ongewenst een hand op haar billen. Maan past hierom haar kledingkeuze aan, terwijl dat eigenlijk niet zou moeten.

“Vrouwen willen gewoon aandoen waar we onszelf comfortabel en fijn in voelen. Of dat een heel kort jurkje is of een vet groot, wijd shirt, dat moet eigenlijk niet uitmaken. Het is meer dat mensen van buitenaf een stempel erop plakken: ik zie je benen, dus ik kan zo’n opmerking naar je maken”, legt ze uit.

En dit is dan ook de reden waarom Maan samen met Bente Fokkens het nummer Nee is nee uitbracht. Met dit nummer willen ze mensen aansporen 'nee' te zeggen als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws