Mind is blown: zo maak je in 1 minuut zelf een McFlurry

Waarom ontdekken we dit nu pas?!

Gaat er geen McDonalds-bezoekje voorbij waarbij jij geen McFlurry besteld? Dan ga jij héél blij worden van dit nieuws. Je maakt je favo dessert – of snack – namelijk thuis gewoon zelf. Dit allemaal met een handjevol ingrediënten, een blender en een vriezer. Let's go.

Benodigdheden

Om de McFlurry in een minuut in elkaar te flansen, heb je maar weinig ingrediënten nodig. Met 500 gram volvette slagroom, 250 gram gecondenseerde melk (gezoet), 2 theelepels vanille-extract heb je de basis al in huis.

Uiteraard hoort er een topping op je homemade McFlurry. Hierin is de keuze reuze. Kies bijvoorbeeld voor Oreo's, M&M's, stukjes stroopwafel, blokjes witte chocolade, kleine aardbeisnoepjes, karamelsaus, chocoladesaus of iets anders waar je instant happy van wordt.

Zo maak je ‘m:

– Doe de slagroom en het vanille-extract in een grote kom en klop met een mixer tot er zachte pieken ontstaan.
– Voeg de gecondenseerde melk toe aan de kom en blijf opkloppen.
– Vries dit mengsel 5 tot 6 uur in of laat het een nachtje in de vriezer staan. Dit kun je het beste doen in een metalen kom, een hergebruikte ijsverpakking, óf je kunt het roommengsel verdelen over een ijsblokjesvorm om straks makkelijk kleine porties ijs uit de vriezer te halen.
– Schep het ijs uit de vriezer. Je kunt de structuur van het ijs nog wat romiger te maken door het kort in de blender te stoppen. Voeg eventueel een scheutje melk toe.
– Maak het McFlurry-achtige ijs af met de toppings naar keuze.
Enjoy!

Bron: Kookfans, Hip2Save | Beeld: Big Little Lies

Laatste nieuws