Stop de persen: Grey’s Anatomy seizoen 18 komt eraan

Yes!

Lees ook

Het was een lange tijd onduidelijk, maar inmiddels is de kogel door de kerk. Grey's Anatomy krijgt een achttiende seizoen! Dit bevestigde het Amerikaanse televisienetwerk ABC gisteravond.

Ellen Pompei

Dat de dramaserie een achttiende seizoen heeft besteld, was voor veel fans een enorme opluchting. Maandenlang werd er gespeculeerd over een mogelijk achttiende seizoen en ook hoofdrolspeelster Ellen Pompeo, die de rol van Dr. Meredith Grey op zich neemt, wist allerlei hints te geven in een interview met Variety. Zo vertelde ze: “Ik bedoel, dit is het laatste jaar van mijn contract. Het zou zomaar kunnen dat de serie dit jaar ten einde komt.”

Inmiddels maakte ABC bekend dat het contract van Ellen – gelukkig – opnieuw is verlengd. Want wat is een seizoen van Grey's Anatomy zonder Meredith Grey? Daarnaast tonen verschillende cijfers aan dat een nieuw seizoen van de serie geen slecht idee is. De dramaserie over het Amerikaanse ziekenhuis is populair bij kijkers van gemiddeld 18 tot 49 jaar oud, oftewel een flinke doelgroep. Ook zijn er voor iedere aflevering gemiddeld zo'n 8,3 (!) miljoen kijkers.

Afscheid nemen

Hoewel we het liefst van alle Grey's Anatomy-castleden willen genieten, gaat die vlieger helaas niet op. Verschillende castleden nemen namelijk afscheid van de ziekenhuisserie. Zo verlieten zowel Giacomo Gianniotti (Dr. Andrew DeLuca) en Jesse Williams (Dr. Jackson Every) de show in het zeventiende seizoen van de serie.

Chandra Wilson (Miranda Bailey) en James Pickens Jr. (Dr. Richard Webber) zien we wel terug in het nieuwe seizoen. Wanneer het achttiende seizoen van de serie gelanceerd wordt, is helaas nog niet duidelijk. To be continued…

Bron: SerieTotaal | Beeld: Grey’s Anatomy

Laatste nieuws

Zie ook