Anne en Esther Vedder: ‘Onze moeder is onze grootste fan’

Van een business trip naar Dubai tot Moederdag in Nijkerk.

Anne en Esther Vedder (32) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De Nijkerkse tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Chantal Janzen en Sylvie Meis.

Accessoire-collectie

“We zijn er een ster in: multitasken. Toen we onlangs naar Dubai vlogen voor business meetings, maakten we er meteen een kleine vakantie van en planden we een volledige shoot in. De reden van de shoot? Onze nieuwe accessoire-collectie phone cases. Ja, je leest het goed. We breiden ons sieradenimperium uit en zetten onze signature – het personaliseren – nu ook op supermooie telefoonhoesjes. Zo is de telefoon van Jaimie Vaes ook al in Vedder & Vedder-style.”

Voorpret

“Geen trip is compleet zonder voorpret en dat ziet er bij ons als volgt uit. Voor een reisje (of verjaardagsfeestje, of etentje, you name it) komen er duizenden jurkjes, tops en rokjes voorbij in onze V&V app. Van Zara en H&M tot Revolve en Zimmermann. Zoals deze beauties van Zimmermann waar we voor vertrek nog even snel een order hebben geplaatst. Perfect voor Summer meetings, maar ook helemaal holiday proof.”

“Holiday proof”

Dress the part

“Omdat we nog net geen weekje weg waren konden we lekker licht pakken, not. Hoewel we geen winterkleding mee hoefden te nemen en we veel kleding delen – ja, we hebben exact dezelfde maten – wilden we verschillende setjes meenemen voor de shoot die op de planning stond. Daarnaast hadden we natuurlijk ook wat outfits nodig voor after work hours, want op een geslaagde shoot, meeting of dag moet natuurlijk getoast worden.”

“Off for diner and drinks!”

Back to reality

“Nu we weer terug zijn in een regenachtig Amsterdam, waar het klaarblijkelijk in de tussentijd herfst is geworden, kijken we met extra plezier terug op onze trip naar Dubai. Gelukkig hebben we de foto’s nog.”

“Voor Anne stond er na terugkomst nog een leuk intiem feestje op de agenda, de 30th birthday party van vriendinnetje Sophie.”

“Thirty and flirty”

Moederdagshopping

“De aanloop naar Moederdag is een drukke periode voor Vedder & Vedder. Om ook de mogelijkheid te bieden om onze sieraden in het echt te kunnen zien en kiezen, hielden we een speciale Mother’s Day Shopping Night, waar we zelf natuurlijk ook bij aanwezig waren om te helpen, zo mooi om al die persoonlijke verhalen weer live te kunnen horen.”

Anne en Esther tijdens de shopping night

“Op het Vedder & Vedder HQ worden de plekken voor onze storage steeds zeldzamer, zelfs ons kantoor is niet veilig. Gelukkig maar dat we binnenkort ons derde kantoorpand openen want we groeien echt uit onze voegen.”

Moederdag

“Van het Vedder & Vedder HQ naar het originele HQ: ons ouderlijk huis waar Anja en Ed de CEO’s zijn. Om Moederdag te vieren gingen we de avond daarvoor gezellig samen thuis eten en bleven we slapen, zodat we onze moeder een ouderwets moederdagontbijtje op bed konden brengen.”

“Daar hoorde natuurlijk ook een cadeautje bij. En tja, wat doe je als je samen een bedrijf runt dat de meest persoonlijke sieraden ontwerpt? Dan laat je zelf natuurlijk ook een sieraad personaliseren bij Vedder & Vedder. Onze moeder heeft zo langzamerhand de hele Vedder & Vedder-collectie al in haar bezit, maar toch weten we haar altijd weer te verrassen met een mooi persoonlijk sieraad. Ze is en blijft natuurlijk onze eerste fan.”

“Met Moederdag wisten we onze moeder weer te verrassen.”

Beeld: Sarah Terschegget

Laatste nieuws