Huh: Ronnie Flex verandert artiestennaam

Hier moeten we even aan wennen.

Het lijkt wel een end of an era. Ronnie Flex neemt na jaren afscheid van zijn artiestennaam. De rapper wil na de lancering van zijn album muziek uit gaan brengen onder de naam Ronnie. En daar moeten fans van Ronnie even aan wennen.

Nieuwe artiestennaam

Via Twitter brengt Ronnie in een kort bericht naar buiten dat hij afscheid neemt van zijn artiestennaam. “Na dit album haal ik de Flex weg van mijn artiestennaam”, deelt hij in een bericht. Even later geeft hij een korte uitleg over deze beslissing. “Ik vind het gewoon hard om de puur Hollandse naam Ronnie te claimen. That's me.”

Fans van de rapper moeten in eerste instantie flink wennen aan deze verandering. “We zullen de 'Flex' niet vergeten!” en “Ik zal m'n kinderen over twintig jaar vertellen over de legende Ronnie formerly known als Ronnie Flex”, klinkt het op Twitter. Fans vergelijken Ronnie met de artiest Prince. Hij gebruikte jaren geleden de afkorting TAFKAP (The Artist Formerly Known as Prince). Op Twitter worden meerdere reacties geplaatst met de naam TAFKARF. “The artist formerly known als Ronnie Flex.”

Top Notch

Onlangs bracht Ronnie naar buiten dat hij de banden met label Top Notch verbroken heeft. De beëindiging van deze samenwerking viel bij de rapper rauw op zijn dak. “Dat jullie mij hebben laten gaan, is een schande voor de Nederlandse muziek”, schreef Ronnie in een bericht op Twitter. Hij verwijderde de berichten niet lang daarna weer. “Ik hou met heel mijn hart van hiphop en de cultuur. Ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb… Het is een pure schande, dat meen ik echt.”

“Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik betaald met finessings“, liet hij weten. Voor wie niet helemaal up-to-date is met de laatste urban-woorden: dit betekent iets als het bespelen van iemand. “Het is een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht, ik verdien dit niet”, aldus een duidelijk geëmotioneerde Ronnie.

De exacte reden van de breuk is niet helemaal duidelijk, maar volgens Ronnies managementbureau SPEC verliep het contract een jaar geleden en is het daarna niet verlengd. Of Ronnie om deze reden zijn artiestennaam heeft gewijzigd, dat is ook niet duidelijk. Gelukkig blijft de rapper in ieder geval wél muziek maken.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws