Kijkers smelten weg bij nieuwe programma Montana en Maxime Meiland

Al zetten sommige mensen vraagtekens bij de kluskunsten van de zussen.

Lees ook

Chateau Meiland is voorlopig weer even van de buis, maar de Meilandjes hoeven we niet te missen. Montana en Maxime zijn sinds gisteravond te zien in hun eigen programma Petit Chateau. De Meiland-zussen kunnen daarbij op gemengde reacties rekenen.

Petit Chateau

In Petit Chateau Maxime en Montana verbouwen de zussen babykamers en kinderkamers bij ouders die wel een helpende hand kunnen gebruiken. De Meilandjes willen – we hadden niet anders van ze verwacht! – voor een over the top makeover gaan en alles uit de kast halen voor een kleurrijk kamertje.

Kluservaring hebben Maxime en Montana in ieder geval genoeg, al ligt de druk nu wel hoog. “Toen ik een aantal jaar geleden in verwachting was van Claire had ik een heel klein huisje. Zij sliep op de overloop, dus ik ben heel handig geworden met kleine ruimtes”, vertelt Maxime. “Soms zijn we handig, maar vervolgens timmer je samen een kastje volledig schreef in elkaar. Wanneer zo'n ding voor jezelf is, denk je vrij snel: 'laat maar, prima zo', maar nu is het voor iemand anders.”

Goed bekeken

De eerste aflevering, waarin Montana en Maxime de babykamer van Lisanne en Ricardo onder handen nemen, werd door meer dan 780.000 mensen bekeken. Veel kijkers zijn enthousiast over de klussende zussen en het prachtige resultaat. “Leuk die meiden te zien op een heel andere manier”, wordt er vrolijk getwitterd. “Twee leuke meiden die van aanpakken weten“, “De kamertjes zijn zo mooi gemaakt, echt kunstig gedaan.” Vooral als de baby's in beeld komen worden de kijkers excited: “Die twee kleintjes! Zit hier bijna te smelten.”

Natuurlijk klinkt er ook “Wat góóéééd” in vele tweets, om Martien Meiland ook nog een beetje bij het programma te betrekken. Een twitterende kijker laat namelijk al weten de klussende kasteelheer en een beetje drama te missen in Petit Chateau. “Leuk format, maar het gaat er iets te vredig aan toe. Ik wil drama, gillende, meiden, dingen die misgaan, iemand die wegloopt…” En lekker wijnen, misschien?

Ook twijfelen sommige kijkers hoeveel Maxime en Montana nu echt zelf geklust hebben: “Ff serieus, hier moet toch echt wel een heel team bij zijn betrokken?”

Petit Chateau is elke donderdag te zien om 20:30 uur bij SBS6.

Bron: Twitter, NU.nl, Metro | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook