EOTBDD’s Sem over plan om mee te doen als original: ‘Ik wilde mijn deelname intrekken, omdat ik op dat moment met Dusty datete’

Sem was behoorlijk serieus over Dusty.

De 21-jarige Sem dacht er al twee jaar over na om mee te doen aan Ex on The Beach: Double Dutch. Dit jaar was het dan zover en gaf ze zich op als original. Hoewel ze tot de laatste selectieronde kwam, twijfelde ze toch of ze wel mee wilde doen aan het spraakmakende MTV-programma. En dat had alles te maken met haar gevoelens voor Dusty

Deelname EOTBDD

“Ik dacht al twee jaar lang: ik wil wel een keer meewerken aan een programma als Ex on the Beach”, vertelt Sem als we met haar bellen. “Toen ik me had opgegeven kwam ik alle rondes door, op de laatste na. Een week later werd ik echter gebeld of ik toch mee wilde doen aan het programma, maar dan als ex.”

Toch twijfelde Sem of ze wel mee wilde doen als ex. De blondine zag namelijk wel potentie in de jongen met wie ze op dat moment aan het daten was: Dusty. “Toen ik nog in de selectieronde zat om mee te doen als original, had ik al een mail getypt naar Blue Circle Casting. In de mail schreef ik dat ik mijn deelname wilde opzeggen, omdat ik met Dusty aan het daten was. Uiteindelijk heb ik de mail niet verzonden toen ik hoorde dat ik niet door de laatste ronde was gekomen.”

Meedoen als ex

Sem was wel benieuwd welke ex zich voor Ex on the Beach had opgegeven, dus besloot ze voor een oriënterend gesprek naar het hoofdkantoor van Blue Circle Casting te gaan. “Daar kreeg ik de vraag of ik wilde weten voor wie ik mee zou doen aan het programma. Toen vertelden ze me dat Dusty meedeed.”

Iets wat Sem toch wel verbaasde. “Maar ik was niet per se boos, want ik had mezelf in de eerste instantie natuurlijk ook als original opgegeven. Alleen wilde ik mijn deelname voor Dusty eigenlijk wel opzeggen.”

Omdat bleek dat Sems love interest meedeed aan EOTBDD, besloot Sem toch als ex naar Spanje af te reizen. “Ik deed uiteindelijk mee, omdat ik vragen beantwoord wilde hebben.”

Beeld: Ex on the Beach: Double Dutch

Laatste nieuws