Pas op: deze danstrend op TikTok is eigenlijk heel gevaarlijk

Wij slaan deze trend even over.

Lees ook

Hoewel niets zo onschuldig lijkt als een dansje op TikTok, blijkt dit niet helemaal waar. Onlangs is er een TikTok-danstrend gestart waarop mensen een aantal bijzondere moves uitvoeren om buikvet te laten verdwijnen. En dit blijkt gevaarlijker dan je denkt.

Bijzondere dansroutine

In een nieuwe TikTok-challenge die op dit moment viral gaat is het de bedoeling dat je bepaalde bewegingen uitvoert, zodat je vervolgens gewicht verliest. TikTokker Janny14906 introduceerde deze challenge en heeft inmiddels al miljoenen likes met deze video behaald. Wat de dancer in kwestie precies doet? Volgens haar de perfecte ab routine in een dansroutine.

Op de video zien we Janny haar buik bewegen op de maat van de muziek. De danseressen op de achtergrond voeren dezelfde beweging uit. “Follow the rhythm of my voice to lose weight”, deelt Janny bij de video. In andere video's van de danslerares zien we dezelfde beweging, op hetzelfde nummer, met opnieuw een veelbelovende tekst over het verliezen van buikvet.

Gevaarlijke challenge

En net zoals vele andere challenges op TikTok, ging ook deze dans binnen no-time viral. Niet zo verstandig, aangezien experts waarschuwen voor de gevaren die deze oefeningen met zich meebrengen. Zo benadrukken experts dat het onmogelijk is om vet op een specifiek lichaamsdeel te verliezen. “Specifieke oefeningen zullen je geen platte buik bezorgen”, vertelt personal trainer Sohee Lee aan Insider.

Daarnaast uiten experts hun zorgen over de verontrustende berichten die bij deze video's worden gedeeld. “Voer deze dansroutine één uur per dag uit en je kunt eten wat je maar wilt”, is een voorbeeld uit de beschrijvingen van de video's. Ook liggen blessures al gauw op de loer wanneer je regelmatig dezelfde oefening ongecontroleerd uitvoert. Eén ding is in ieder geval duidelijk: deze TikTok-trend slaan we even over.

@janny14906

Follow the rhythm of my voice to lose weight.

♬ original sound – user1468626853971

@janny14906

As long as you enjoy the skinny come together.##exercise ##fitues ##abdominales ##abs ##gym ##fit##workout##ejercicio ##core ##ejerciciosencasa

♬ 原聲 – user1468626853971

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook