Ferry Doedens openhartig over vertrek uit GTST en OnlyFans-carrière

De acteur heeft een roerige periode achter de rug.

Het was maandenlang de talk of the town: het OnlyFans-account van Ferry Doedens. De acteur liet Meerdijk en Goede Tijden, Slechte Tijden achter zich en focuste zich op het erotische onlineplatform. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, zo vertelt Ferry in een openhartig interview in de nieuwste Nieuwe Revu.

Structuur, zekerheid en salaris

Na twaalf jaar moesten we afscheid nemen van Lucas Sanders in GTST, wat bij veel mensen behoorlijk rauw op hun dak viel. Ook voor Ferry zelf was dit een lastige periode. “Twaalf jaar maakte GTST iedere dag deel uit van mijn leven. Ik had structuur in mijn dagen, een stabiel inkomen en ik kon elke dag spelen”, vertelt Ferry aan Nieuwe Revu. “Dat mis ik natuurlijk, maar dat komt wel weer.”

“In ieder geval werd ik gedwongen om creatief na te gaan denken en ik moest alle deurtjes weer open gaan zetten”, gaat de acteur verder. Zo kwam hij uiteindelijk uit bij het relatief nieuwe onlineplatform OnlyFans, waar bezoekers betalen voor erotische foto's en video's. “Ik had gehoord dat je er heel erg veel geld mee kunt verdienen en dat kwam mij goed uit in een periode waarin ineens mijn vertrouwde baantje bij GTST vol structuur, zekerheid en vast salaris wegviel”, vertelt Ferry openhartig.

Paniek

Veel andere opties dan een OnlyFans-account aanmaken, zag Ferry niet. “Ik heb musical- en theaterervaring, maar door corona lag alles op z'n gat, dus daar hoefde ik ook niet op te rekenen”, vertelt de Friese Amsterdammer. “Ik moest wat. OnlyFans kwam op mijn pad en ik hoorde van Levy van Wilgen, de succesvolste Nederlander op OnlyFans met 1,1 miljoen volgers op Instagram, dat je er een leuke boterham mee kan verdienen.”

“Tuurlijk heb ik gehandeld uit een soort van paniek en ook omdat er geen financieel vooruitzicht was”, aldus Ferry. Gelijk nadat hij zijn eerste erotische beelden op OnlyFans had gedeeld, had hij het gevoel dat er geen terug meer was. “Als er eenmaal erotisch materiaal van jou op internet staat, heeft iedereen er beschikking over. Achter een betaalmuur of niet, mensen kunnen het kopiëren, overnemen en verspreiden. Dat is trouwens ook gebeurd.”

Benieuwd naar het hele interview met Ferry Doedens? Je leest 't in de Nieuwe Revu. Morgen in de winkel!

Bron: Nieuwe Revu (Andries Jelle de Jong) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws