doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Emma Heesters geeft update over langeafstandsrelatie met Wesley Hoedt

Lieke Martens over langeafstandsrelatie: ‘We zien elkaar veel te weinig’ 

Ook deelt Lieke hoe ze haar toekomst met lover Benjamin voor zich ziet.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Lieke Martens

Topvoetballers Lieke Martens en Benjamin van Leer vormen sinds 2018 een setje en zijn nog steeds dolgelukkig samen. Al maakt de afstand de relatie soms best lastig.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Gemis

Sinds 2017 voetbalt Lieke voor FC Barcelona en hoewel ze het naar haar zin heeft in Spanje, is het niet altijd makkelijk. “Ik heb het goed in Barcelona, maar mensen denken alleen maar dat het glorie en alles is," vertelt ze in een gesprek met Fatima Moreira de Melo aan RTL Boulevard.

“De keerzijde is gewoon heel erg groot en dat blijft steeds het gemis, omdat je daar toch alleen zit”, vervolgt ze. Ook is het verschil tussen mannen- en vrouwenvoetbal wat dat betreft goed voelbaar. Zo noemt de 28-jarige dat de grote topsporters in het mannenvoetbal familie en gezinnen meenemen naar het buitenland.

Relatie

Ook moet Lieke het in Barcelona zonder haar vriend Benjamin doen, die de doelman voor Sparta Rotterdam is. “Mijn vriend die voetbalt en die heeft net zo’n strak sportschema als ik. We zien elkaar gewoon veel te weinig, maar we weten dat we een heel fijne toekomst tegemoet gaan.”

Wel helpt het dat ze allebei in het wereldje zitten. “Je hebt precies hetzelfde ritme, dus dat is heel erg fijn. En de avond staat gewoon vast. FaceTime aan en dan kan ik koken of dan moet hij de was doen. De huishoudelijke dingen die doe je een soort van samen, maar wel van elkaar vandaan.”

Toekomst

Uiteindelijk hopen Benjamin en Lieke samen ergens te gaan wonen. Of Benjamin daarvoor ook de landgrenzen moet verlaten? Niet als het aan Lieke ligt. Zij ziet een terugkeer naar Nederland op den duur wel zitten: “Ik wil gewoon lekker in Nederland wonen, lekker bij mijn vrienden en familie in de buurt.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');