doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Handig: 4 tips om geld te besparen bij het aanschaffen van een nieuwe iPhone

Dit gaat je flink wat geld besparen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
iphone

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? Dan weet je vast wel dat een iPhone vaak flink wat kost. Vooral de populaire, nieuwere modellen kosten al snel meer dan €800. Indien je wat geld wil besparen, kun je ervoor kiezen om niet het allernieuwste of een refurbished model te kiezen. Benieuwd naar meer trucjes om te besparen? Wij zetten er vier op een rij.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Ouder model

Zodra er een nieuw model iPhone uitkomt wordt het oudere model altijd goedkoper. Het kan dus zeker lonen om een paar maanden te wachten, wanneer je ziet dat er een nieuwe iPhone gereleased wordt. Neem bijvoorbeeld de iPhone 11. Dit model is nog relatief nieuw, maar werd een stuk betaalbaarder toen de iPhone 12 uitkwam. Daarnaast heeft de iPhone 11 ook veel meer reviews online staan dan de iPhone 12, waardoor je gemakkelijker kunt zien of dit model wel bij jou past.

Sim-only

Wanneer je een abonnement aanschaft lijkt het vaak alsof je de allernieuwste iPhone er voor een laag maandelijks bedrag bij krijgt. De werkelijkheid is echter anders. Veel telefoonproviders verdienen dit geld weer terug door de maandelijkse abonnementskosten die je betaald. Hierdoor lijkt het een goede deal, maar zit je toch 1-2 jaar vast aan abonnementskosten.

Hierom is het in veel situaties verstandig om een losse iPhone te kopen en vervolgens een sim-only abonnement af te sluiten. Bij een sim-only abonnement Hierdoor zorg je ervoor dat je een eenmalige grote uitgave hebt voor je iPhone maar je maandelijkse kosten laag blijven.

Oude telefoon inruilen

Op het moment dat je een nieuwe telefoon gaat kopen heb je vaak ook een oude telefoon over. Er zijn veel mensen die deze telefoon bewaren als back-up telefoon, maar wist je dat je er ook geld voor kan krijgen? Bij sommige winkels is het namelijk mogelijk om je oude telefoon in te ruilen voor een korting op je nieuwe telefoon. Hierdoor wordt het kopen van een nieuwe telefoon nog goedkoper en aantrekkelijker! Let wel op, niet alle winkels bieden deze inruil optie aan. Wanneer dit niet mogelijk is kun je natuurlijk ook altijd je oude telefoon verkopen via marktplaats.

Refurbished

Wil je écht besparen op je nieuwe iPhone? Met een refurbished iPhone bespaar je al snel tot -60% op nieuwe iPhone modellen. Een refurbished iPhone wordt op meer dan 50 punten gecontroleerd door experts. Als er een defect onderdeel wordt aangetroffen, dan zal dit vervangen worden waarna de controle opnieuw uitgevoerd wordt. Na de controle wordt de iPhone schoongemaakt en voorzien van de laatste updates zodat alle gegevens van de vorige eigenaar gewist zijn.

Daarnaast ontvang je bij veel refurbished aanbieders zelfs 2 jaar garantie. Een aanbieder zoals refurbished.nl doet hier nog een schepje bovenop. Zij bieden 3 jaar garantie op hun gehele refurbished assortiment. Op deze manier kun je zien dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun refurbished assortiment.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');