Slecht nieuws voor Peaky Blinders-fans

De coronacrisis gooit weer eens roet in het eten.

Lees ook

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat seizoen 5 van Peaky Blinders op Netflix verscheen. Door de coronacrisis liet het zesde – en sadly het laatste – seizoen al even op zich wachten, maar nu hebben de opnames opnieuw vertraging opgelopen.

Boosdoener corona

Fans van Peaky Blinders moeten behoorlijk wat geduld hebben. De coronacrisis gooit namelijk alwéér roet in het eten voor het zesde en laatste seizoen van de populaire Britse serie. De opnames kwamen tijdelijk stil te liggen, omdat een crewlid onterecht positief was getest op corona, laat een woordvoerder weten aan Daily Mail.

Volgens de regels ging het crewlid en iedereen die met hem in contact was gekomen na zijn positieve testuitslag gelijk in quarantaine. Hierdoor kwamen de opnames dus stil te liggen. Hoewel enkele dagen erna bleek dat het crewlid tóch geen corona had, was de damage al gedaan. Een paar dagen niet filmen, levert namelijk al behoorlijk wat vertraging op. Om hoeveel tijd het gaat, is echter nog niet duidelijk. Naar verwachting verschijnt het zesde seizoen van Peaky Blinders eind dit jaar of volgend jaar op Netflix.

Laatste deel

Toen bekend werd gemaakt dat het zesde seizoen van Peaky Blinders ook het laatste seizoen van de serie zou zijn, waren fans meer dan teleurgesteld. Gelukkig hadden de makers van de populaire serie toch nog een speciale verrassing voor de fans in petto. Het zesde seizoen is niet helemaal het einde van de serie, want er staat een heuse Peaky Blinders-film op de planning. “Ik was altijd al van plan om 'Peaky Blinders' met een film af te ronden. Dat is wat er nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren”, aldus schrijver Steven Knight.

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskracht van 1929.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peaky Blinders

Laatste nieuws

Zie ook