Dít is wanneer de Gossip Girl-reboot te zien is

Goed nieuws, Upper East Siders!

Lees ook

Hey Upper East Siders, Gossip Girl heeft héél goed nieuws te melden dit keer. We hoeven namelijk niet lang meer te wachten op de nieuwe Gossip Girl-reboot. Dat maakte omroep HBO Max gisteren bekend.

Eerste aflevering

De nieuwste versie van onze all time favourite serie Gossip Girl laat al een tijdje op zich wachten. In november vorig jaar zijn de opnames begonnen, maar door de coronacrisis liep de productie – net als menig andere serie – vertraging op. Eigenlijk had de reboot vorig jaar al op de buis moeten verschijnen, maar we zullen nog héél even geduld moeten hebben.

Lang hoeven we gelukkig niet meer te wachten, want omroep HBO Max heeft bevestigd dat we in juli dan eindelijk de eerste aflevering van de Gossip Girl-reboot kunnen bekijken. Althans, dan verschijnt de serie op de Amerikaanse buis. Wanneer we in Nederland van de Upper East Siders kunnen genieten, is helaas nog maar de vraag.

Veel inclusiever

Hoewel we dus nog even zullen moeten wachten, is het een en ander al bekend over de reboot. Zo speelt de nieuwe Gossip Girl zich acht jaar na het origineel af. Een vriendengroep á la Blair, Serena, Chuck en Nate 2.0 krijgen we dit keer echter niet voorgeschoteld. Volgens de nieuwe cast gaat het er anno 2021 namelijk heel anders aan toe aan de Upper East Side. Zo wordt de serie een stuk inclusiever dan het origineel. Meerdere personages identificeren zichzelf bijvoorbeeld als lid van de LGBTQ+-gemeenschap. De cast bevestigde eerder al dat de reboot daardoor een andere vibe krijgt dan de oorspronkelijke zes seizoenen – want ook voor de tieners uit Manhattan heeft de tijd niet stilgestaan.

“Het gaat om het normaliseren van dingen die eerst anders of taboe waren”, liet actrice Emily Alyn Lind weten aan magazine Dazed. “Er is veel meer vertegenwoordigd, wat niet het geval was in de eerste versie (van Gossip Girl, red.)”, voegde hoofdrolspeler Whitney Peak daar aan toe. “Het is dope om mensen te zien die op je lijken en die interesse hebben in dezelfde dingen, en die toevallig voorkomen in de media, want het is heel invloedrijk en het laat de tijdsgeest goed zien.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook