doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-60d2b90aa18b7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa18b7 img{#fig-60d2b90aa18b7 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-60d2b90aa18b7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa18b7 img{#fig-60d2b90aa18b7 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Geen zin in een full coverage look? Zo maak je van je foundation de perfecte BB-cream

Foundation dragen in de zomer? Zo doe je dat

Wij geven je een aantal handige tips.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa4a2e img{#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa4a2e img{#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa4a2e img{#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d2b90aa4a2e img{#fig-60d2b90aa4a2e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}foundation zomer

Met de zomer voor de deur wordt het tijd om eens na te denken over je beautyroutine tijdens warme dagen. Een groot deel van de vrouwen kiest er namelijk voor om in de zomer minder tot (bijna) geen make-up te dragen, maar toch voelt dat kleine basislaagje voor sommige vrouwen echt als een must. De vraag luidt: hoe draag je foundation tijdens de warme zomerdagen?

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Bruin kleurtje door de zon

Wat in ieder geval een feit is, is dat we in de zomer meer zweten door de hogere temperaturen. Met een dikke laag foundation op je gezicht ga je dat al snel merken. Je gezicht voelt sneller warm aan en de foundation zal door opkomend zweet er al gauw minder mooi uitzien. Sterker nog: je kunt zelfs een rode of geïrriteerde huid krijgen van het dragen van foundation in de zomer. Daarom kiezen veel vrouwen voor minder make-up tijdens dit seizoen.

Veel vrouwen gebruiken tijdens de hete dagen alleen de basics, zoals een BB cream, een likje mascara en eventueel wat concealer. Dankzij de hoeveelheid zonnige dagen is de kans groot dat je na een aantal weken al een kleurtje hebt gekregen. Hierdoor heb je over het algemeen minder foundation nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Aandacht voor de basis

Stap je liever de deur niet uit zonder een beetje foundation? Besteed dan op de warme dagen wat meer aandacht aan de basis van je make-up. Dat wil zeggen: investeer in een goede primer. Een primer is de basis van je make-uplook en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft, je foundation beter op z'n plek blijft zitten en makkelijker aan te brengen is.

Gebruik je een goede primer, dan heb je maar een paar druppels foundation nodig om een mooie look te creëren. Dit lukt zelfs wanneer er nog maar een paar druppels in het flesje zitten. Kies er tijdens de warme dagen voor om een primer zonder siliconen te gebruiken. Een primer met siliconen kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken, waardoor je huid niet goed kan ademen. Dit is allesbehalve prettig op een warme dag. Kies er daarnaast voor om een foundation met SPF te gebruiken, zodat je jezelf beschermt tegen de zon.

Waterproof make-up in de zomer

Met een klein basislaagje creëer je een prachtige sunny make-up look. Deze look maak je af met een klein beetje mascara, blush en lipgloss. Deze make-upproducten scoor je tegenwoordig in een waterproof variant. Let er echter wel op dat je kiest voor een variant zonder siliconen. Want wist je dat waterproof producten anno 2021 helemaal niet zo slecht zijn als voorheen?

Vandaag de dag gebruiken merken steeds vaker andere middelen dan siliconen om een beschermende laag te produceren. Kijk echter wel goed naar wat er in een product zit. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vermijd make-up producten met siliconen en kies liever voor een product waar bijvoorbeeld plantaardig polymeer in zit. Polymeer zorgt, in tegenstelling tot siliconen, niet voor verstopte poriën.

Setting spray

Ben je helemaal good to go dankzij een primer, waterproof make-up producten (zonder siliconen) en een dun laagje foundation met SPF? Maak je look dan af met een setting spray. Dit zorgt er namelijk voor dat je foundation en de rest van je make-up veel langer op z'n plek blijft zitten. Ook voorkomt het een 'poederig' effect op je gezicht.

Tijdens de warme zomerdagen kun je gemakkelijk een aantal keer per dag de setting spray opnieuw aanbrengen. Zo geef je je make-up een extra laagje en voorzie je jezelf van een verfrissende en verkoelende spray. Win-win!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');