Prinses Amalia deelt plannen voor tussenjaar

De kroonprinses duikt na haar examens niet gelijk weer de studieboeken in.

Lees ook

Prinses Amalia zit momenteel nog met haar neus diep in de studieboeken, maar na de eindexamens heeft de royal eindelijk even rust. In plaats van gelijk een vervolgopleiding te volgen, maakt de kroonprinses zich op voor een tussenjaar. Enne, daar heeft ze behoorlijk leuke plannen voor gemaakt.

De wereld ontdekken

Op 17 mei, de verjaardag van koningin Máxima, is het zover. Dan begint Amalia aan haar eindexamens. Wanneer deze zijn afgerond, gaat ze niet meteen studeren – en daar lijkt de prinses erg naar uit te kijken. “Ik wil nog wel leren, maar even niet op school”, vertelt ze aan de pers op Koningsdag. “Al heb ik daar wel van genoten de afgelopen veertien jaar.”

Wat Amalia dan wel van plan is in haar tussenjaar? “Een beetje reizen en de wereld ontdekken”, lijkt haar wel wat. Hoewel de prinses toegeeft nog niet volop klaar te zijn voor haar toekomstige leven als koningin, weet de princess wel dat ze nu nog even kan genieten van haar ‘vrije leventje’.

Nog even blokken

De royal wil, naast reizen, het tussenjaar dan ook gebruiken om “dingen te doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen.” Wat voor dingen dat dan zoal zijn? Stages lopen bij ‘heel gave bedrijven’, bijvoorbeeld. Echter liggen de plannen nog niet helemaal vast. “We zijn natuurlijk afhankelijk van corona”, vult Máxima haar dochter aan.

De komende tijd zullen de plannen steeds verder worden ingevuld. Vooralsnog blijft het nog even bij dromen over witte stranden en een brandend zonnetje, want de prinses moet zich voorlopig nog even focussen op haar examens. Alhoewel haar ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat ze zal zakken. Naar eigen zeggen staat de prinses er namelijk goed voor. “Nu veel leren en blokken en hopen dat ze de vragen stellen die ik geleerd heb”, sluit ze af. Good luck, Amalia!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: RVD (Martijn Beekman)

Laatste nieuws

Zie ook