Prinses Alexia onthult: hier kregen de prinsessen regelmatig ruzie over

Dat komt ons maar al te bekend voor.

Lees ook

Gisteren stond koning Willem-Alexander op zijn 54e verjaardag – letterlijk en figuurlijk – in het zonnetje. Toch waren alle kijkers vooral gericht op zijn drie dochters. Dat de prinsessen eigenlijk drie doodnormale meiden zijn, blijkt wel wanneer Alexia vertelt over de grootste reden van veel ruzies thuis.

Lockdown

Amalia, Alexia en Ariane mogen dan wel in een paleis wonen, ook voor hen was de lockdown geen pretje. “Tijdens de quarantaine dacht ik wel echt: ik zou wel heel graag even naar de stad willen met iemand. Even naar de winkel of op het terras zitten”, vertelt Alexia. “In een normale wereld zonder corona heb je eigenlijk niet door hoe leuk dat eigenlijk is.”

Amalia, die de eindexamens voor de deur heeft staan, mist naar eigen zeggen “alle leuke dingen van de zesde klas.” Ook het jongste prinsesje heeft de schoollokalen behoorlijk gemist, verklapt ze. “In het begin was het nog wel leuk, een paar weken geen school. Maar uiteindelijk miste ik de mensen van school toch wel heel erg. En ook wat mijn zus zei, je kan al die kleine dingetjes niet meer doen. Bijvoorbeeld niet meer met vriendinnen naar de bioscoop.”

Veel ruzies

Of ze hun dagen thuis vullen met gamen, zoals veel andere tieners? “Wel minder nu eigenlijk”, weet Alexia te vertellen. “We speelden vroeger wel altijd Minecraft. Daar kwam altijd heel veel ruzie van. Heel veel ruzies”, verzucht ze. Daar weet vader Willem-Alexander alles van. “Dan kwamen ze in elkaars wereld”, legt hij uit. Ook Máxima kan zich die ruzies duidelijk maar al te goed herinneren: “Stukken in brand zetten, hebben we gehoord.”

“Maar nu studeren jullie, hè?”, knipoogt Máxima naar haar dochters. Al snel blijkt dat de prinsessen niet alléén maar aan de studie zitten. “Netflix”, antwoordt Amalia kort maar krachtig. Same, girl, same.

Bron: NOS | Beeld: RVD, Wesley de Wit

Laatste nieuws

Zie ook