Handig: dankzij dit trucje gaat je parfum veel langer mee

En het heeft alles te maken met het opbergen van je favo parfum.

Heb jij een favo parfum, maar vind je dat-ie veel te snel vervliegt? Dat heeft alles te maken met de manier waarop jij je parfum opbergt. Wij leggen het je uit!

Bewaren op een donkere plek

Als we Mark Knitowski, parfum-guru van Victoria's Secret, mogen geloven, is het belangrijk om je parfum op een bepaalde plek te bewaren. “Om je parfum zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat. Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest”, legt Mark uit. Daarnaast kun je het flesje inwikkelen met aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan.

Carl Groenewald, de parfum ambassador van Dior, is het eens met Knitowski. “Zodra je een parfum hebt gekocht en deze ongeopend is, moet je 'm bewaren op een koele plek. Het liefst in de originele doos”, zegt hij. “Als je dit doet, kun je je parfum tot twee jaar bewaren.”

Niet weggooien

Als het te laat is en je parfumflesjes al tijden in de vensterbank staan, gooi ze dan niet meteen weg. Volgens Debbie Wild, de Global Lifestyle Director van Jo Malone London, zijn er namelijk meerdere manieren om de geur weer te verbeteren. “Door producten op te smeren, vóór je parfum opspuit, creëer je diepte en zorg je ervoor dat de geur langer op de huid blijft zitten”, legt ze uit.

“Begin met het reinigen van de huid, smeer dan wat (geurloze) bodylotion op en breng vervolgens je parfum aan. De voedende werking van de huidproducten zorgt voor een goede basis voor je favoriete parfum.” En waar je je favo parfum dan het beste aan kunt brengen? “De beste plekken om je geurtje op te spuiten zijn je pols, keel, achter de knie en de binnenkant van je elleboog.” Aha!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels

Laatste nieuws