Work it: dit zijn de beste work-outs voor strakke billen

Body too bootylicious.

Lees ook

Heb jij ook altijd gedroomd van een booty á la Beyoncé, Kim Kardashian of Kylie Jenner? Gelukkig hoef je dan niet eindeloos squats te doen. Met deze work-outs werk je je niet alleen goed in het zweet, ook kom je weer een stapje dichterbij een bootylicious achterwerk.

1. Spinnen

Wanneer je thuis geen eigen fiets hebt, wordt het een beetje lastig, maar toch goed om te weten: met deze work-out train je niet alleen je billen, maar verbrand je ook nog eens veel calorieën. Twee vliegen in één klap dus. Zorg dat je de juiste fiets hebt om pijn te minimaliseren en de effectiviteit voor je bilspieren te vergroten.

Als je naast de fiets gaat staan, moet het zadel het bovenste van je heup raken. Je knieën moeten gericht zijn op je tenen tijdens het fietsen, ze mogen niet naar binnen of naar buiten gaan.

2. Barre

Deze mix van pilates, yoga, krachttraining en ballet is geweldig voor je booty. De leuning wordt gebruikt als steun tijdens balansoefeningen. Deze kleine balletbewegingen lijken misschien simpel, maar niets is minder waar. Ze maken je spieren langer, waardoor ze meer melkzuur produceren en je lichaam meer verbrandt.

3. Pilates

Tijdens een Pilates-les gebruik je werkelijk al je spieren. Vraag je instructeur hoe je de bewegingen nog intensiever kunt maken en probeer zo nu en dan nieuwe bewegingen uit om het interessant te houden.

4. Yoga

Door yoga word je erg flexibel en dat is positief voor de andere work-outs die je doet. De beste truc om tijdens yoga aan je billen te werken? Doe meer bewegingen op één been.

5. Crossfit

Crossfit is een erg intensieve en gevarieerde work-out die geïnspireerd is op gewichtheffen en gymnastiek. Je pakt veel spieren tegelijk aan, dus ook je bilspieren. Laat de sportscholen maar weer openen!

Bron: Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook