Met dít trucje kom je er precies achter wat jouw huidtype is

Neigt jouw huid naar een glimmende discobal of een droge Sahara?

Lees ook

Heb je er een half uur over gedaan om je make-up on fleek te krijgen, is je hoofd na een uur of twee alweer veranderd in een soort glimmende discobal. Of ziet jouw gezicht na het aanbrengen van wat foundation er zo droog uit als de Sahara? Het is enorm belangrijk om te weten wat jouw huidtype is, zodat je hier speciale producten voor kunt gebruiken. Met dit makkelijke trucje kom jij binnen een mum van tijd te weten wat voor type huid jij hebt.

Verschillende huidtypes

Op dagcrèmes en foundations zien we geregeld de termen ‘vette huid’, ‘gecombineerde huid’, ‘droge huid’ en ‘gevoelige huid’ voorbij komen. Voor elk huidtype zijn weer andere producten geschikt, dus het is belangrijk dat jij weet wat voor huid jij hebt.

Volgens dermatoloog Joshua Zeichner is er een makkelijke manier om hierachter te komen. Daar heb je de volgende dingen voor nodig, zo vertelt hij aan Well + Good: een wasbak, een schuimende cleanser en drie uur aan vrije tijd (geen zorgen, je kunt ondertussen doen wat je wilt!). Als eerst was je jouw gezicht grondig met de cleanser. De cleanser verwijdert alle olie van je gezicht. Wacht daarna drie uur. Dit is voldoende tijd voor jouw huid om opnieuw olie aan te maken. Kijk na de drie uur in de spiegel. Wat zie je?

Hoe ziet je huid eruit?

Glimt je hele gezicht na deze drie uur? Dan heb jij als huidtype een vettige huid. Is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) alleen vettig, maar zijn je wangen droog? Dan heb je een gecombineerde huid. En zie je helemaal niets glimmen? Dan heb je een droge huid. Wanneer je rode irritaties ziet of een prikkende huid hebt, dan heb je een gevoelige huid. Good to know!

Nu je weet wat jouw huidtype is, kun je hier voortaan rekening mee houden bij jouw gezichtsroutine. Speciale producten die voor jouw huidtype zijn gemaakt, gaan je helpen een stralende, glowing skin te krijgen. Enne, wie wil dat nou niet?

Bron: Tips en Weetjes, Well + Good | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook