EOTBDD’s Imke over negatieve reacties: ‘Daar was ik niet op voorbereid’

De reacties op social media gingen Imke niet in de koude kleren zitten.

Lees ook

Nadat Imke haar intrede maakte in Ex on the Beach: Double Dutch kreeg ze flink wat reacties op social media. Menig kijker gaf een ongezouten mening over de eerste ex die aanspoelde op het eiland – en daar moest Imke mee dealen.

Vervelende reacties

Grazia belde met de allereerste ex van het nieuwe seizoen EOTBDD. Aan de telefoon laat Imke gelijk al blijken dat het kijken van de afleveringen haar best wel zwaar viel. Nadat de eerste aflevering op tv kwam, was het wel heftig. Na de tweede aflevering voelde ik me al iets beter”, vertelt ze openhartig. Dit had alles te maken met de reacties die Imke op social media las.

“Ik had eerst niet naar de reacties op social media gekeken, want het interesseerde me eigenlijk niet wat anderen over mij te zeggen hebben. Maar later was ik toch stiekem wel benieuwd, dus toen heb ik wel gekeken. En dat kwam echt heel hard binnen, daar was ik gewoon echt niet op voorbereid. Ik had wel verwacht dat er reacties zouden komen, maar niet zoveel.”

Het ergste aan alle reacties? Dat is voor Imke duidelijk uit te leggen. “Die mensen kennen mij niet. Je wordt op een bepaalde manier neergezet op beeld, en mensen denken dat je altijd zo bent.”

Ouders in shock

Samen met haar vriendinnen bekeek ze de afleveringen, en dat vond ze stiekem best wel leuk. Maar niet alleen de vriendinnen van Imke kregen de afleveringen te zien. Ook haar ouders besloten het gloednieuwe seizoen van EOTBDD te kijken. En tja, dat was wel even slikken.

“Mijn ouders hebben ook gekeken. Enne, ja. Die waren wel echt in shock”, begint Imke. “Ik had ze al voorbereid van tevoren en had ze ook verteld dat ik sex zou gaan hebben op televisie. Daar reageerden ze heel erg goed op. Totdat ze het zagen op televisie, toen was het wel een heel ander verhaal. Ze hadden het gewoon niet verwacht. Het is gewoon heel confronterend als je het op beeld ziet.”

Al met al heeft de blondine geen spijt van haar wilde avonturen in het programma. “Alles wat ik heb gedaan, is omdat ik dat op het moment zelf graag wilde. Het heeft mij gemaakt tot de persoon wie ik ben.” You go, Imke.

Beeld: MTV

Laatste nieuws

Zie ook