Platenlabel Top Notch breekt met Ronnie Flex

'Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor de Nederlandse muziek', aldus de rapper.

Lees ook

Platenlabel Top Notch heeft de banden met Ronnie Flex verbroken. Een woordvoerster van het platenlabel bevestigde het nieuws donderdag aan ANP. De breuk leidt tot veel emoties bij de rapper, die zijn onvrede in klare taal op Twitter deelde.

‘Pure schande’

Dat Top Notch niet meer samenwerkt met Ronnie Flex, viel bij de rapper rauw op zijn dak. “Dat jullie mij hebben laten gaan, is een schande voor de Nederlandse muziek”, schreef Ronnie in de nacht van woensdag op donderdag op Twitter. Hij verwijderde de berichten niet lang daarna weer. “Ik hou met heel mijn hart van hiphop en de cultuur. Ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb… Het is een pure schande, dat meen ik echt.”

De rapper windt er geen doekjes om. “Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik betaald met finessings“, laat hij weten. Voor wie niet helemaal up-to-date is met de laatste urban-woorden: dit betekent iets als het bespelen van iemand. “Het is een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht, ik verdien dit niet”, aldus een duidelijk geëmotioneerde Ronnie. Hij schrijft dan ook dat hij zich 'pijnlijk en diep gekwetst' voelt.

Toekomstplannen

Ronnie gaat echter niet bij de pakken neerzitten. “Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Ik heb alles gegeven, altijd, om misbruik van me te laten maken… 't is niet eerlijk”, gaat de rapper verder. “Noem een beter Nederlands album dan Rémi.” Met hitnummers als Come Again met Boef, Volg Me met Lil' Kleine en Mr. Polska en Is Dit Over met Tabitha was dit album, dat in 2017 werd uitgebracht, ongetwijfeld een van de meest succesvolle van de rapper.

Duidelijke taal van de rapper, dat zeker. Toch is het achter de schermen al langere tijd duidelijk dat de samenwerking tussen Ronnie en Top Notch is beëindigd. Volgens Ronnies managementbureau SPEC verliep het contract een jaar geleden en is het daarna niet verlengd. Wat hier de precieze reden van is, is niet duidelijk.

Bang dat je het nu een tijdje moet doen zonder muziek van Ronnie? Don't worry. Hij is onlangs namelijk de studio ingedoken met zijn jeugdvriend Lil' Kleine en een videoclip lijkt ook al onderweg te zijn, als we onderstaand kiekje mogen geloven.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook