Chrissy Teigen openhartig over kinderwens: ‘Meer dan één manier om moeder te worden’

Chrissy geeft de hoop op gezinsuitbreiding niet op.

Lees ook

Het is ruim een half jaar geleden dat Chrissy Teigen en hubby John Legend hun doodgeboren zoontje Jack verloren. Ondanks dit grote en moeilijke verlies, staat het model nog altijd open voor nog een baby. “Mijn geest staat open voor alle mogelijke manieren om een kind te krijgen”, vertelt ze aan Refinery29.

Opnieuw zwanger worden

“Ik weet eerlijk gezegd niet of ik ooit zal stoppen met het krijgen van kinderen”, vertelt Chrissy in gesprek met de Amerikaanse website Refinery29. Samen met John kreeg ze dochter Luna en zoons Miles en Jack. “Ze brengen licht en leven in ons huishouden en de wereld. Ik vind het heerlijk om moeder te zijn en ik kan me dus ook niet voorstellen dat ik ooit zal zeggen: 'Nou, ik ben klaar. Ik hoef geen kinderen meer.' John zal waarschijnlijk degene zijn die dat zegt. Maar mijn IVF-reis is nog helemaal niet afgelopen.”

Chrissy vindt het dan ook verschrikkelijk moeilijk als mensen zeggen dat ze niet meer opnieuw moet proberen om zwanger te raken. “Ik ben in therapie en iets waar ik het vaak over heb, is dat ik gewoon niet begrijp waarom ik geen kinderen zou kunnen dragen. Ik heb nu een gezonde baarmoeder”, legt het model uit. Afgelopen februari ging ze onder het mes om haar endometriose te behandelen.

Jack was zo gezond, maar er was gewoon iets niet in orde met mijn lichaam op dat moment”, gaat Chrissy verder. “Soms denk ik: ik moet het opnieuw proberen. Ik geloof dat het nu beter gaat met mijn lichaam. En het is moeilijk om te horen te krijgen dat je iets niet zou moeten doen, terwijl je zelf gelooft dat je het wel zou kunnen.”

Ingevroren embryo’s

Het is wel duidelijk dat Chrissy er voor open staat om nog een baby in haar gezin te verwelkomen. Ze verklapt dat zij en hubby John nog steeds een paar ingevroren embryo's hebben die 'klaar zijn om naar 'binnen' te gaan – als ze niet in mij gaan, dan in iemand anders'. De brunette staat er zelfs voor open om meer eitjes te oogsten, ondanks dat ze het proces 'een bitch' vindt.

“Tot op de dag van vandaag weet ik nog niet precies waarom het John en mij niet lukt om op natuurlijke wijze een kindje te verwekken”, vertelt Chrissy openhartig. “Maar we zijn blij dat we zoveel geweldige mensen en artsen hebben gevonden die ons twee prachtige kindjes hebben bezorgd.” Ze hoopt het taboe rondom kunstmatige bevruchting te verbreken. “Er is niet één manier om vader of moeder te worden en er is geen rechte weg naartoe. Ik moedig iedereen aan om daar zo eerlijk en open over te zijn als zij willen. Dat zal ik ook doen.” You go, Chrissy!

Bron: Refinery29 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook