doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Sad: deze titels verdwijnen deze maand nog van Netflix

Handig: zo verwijder je op Netflix je kijkgeschiedenis

Zo verwijder je het bewijs dat je tóch die ene aflevering zonder je vriend of vriendin hebt gekeken.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Friends

Heb jij ook weleens een film of serie aangeklikt op Netflix en 'm na vijf minuten alweer afgezet omdat-ie te saai was? Same. Een beetje vervelend is het dan wel als de streamingdienst je na een maand nóg aanraadt die film of serie verder te gaan kijken. Gelukkig is er een makkelijke manier om je kijkgeschiedenis te verwijderen en van dat gezeur af te zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Verder kijken-lijst

Het overkomt ons maar al te vaak: we beginnen met een nieuwe serie op Netflix, maar haken om wat voor reden dan ook na vijf minuutjes alweer af. Dan voelen we de vibe niet, zoeken we toch een ander genre of willen we eigenlijk gewoon veertig minuten op onze telefoon scrollen terwijl een serie op de achtergrond aanstaat. Herkenbaar? Dan zal de goedgevulde lijst onder het tabje 'Verder kijken' op Netflix je ook maar al te bekend voorkomen.

Gelukkig is er een makkelijke manier waarop je die 'Verder kijken'-lijst makkelijk kunt opschonen. In de nieuwste app-update op je iPhone of Android-smartphone klik je allereerst op de drie puntjes onder de titel. Klik vervolgens op de optie 'uit rij verwijderen' en klaar ben je! Easy does it!

Kijkgeschiedenis verwijderen

Schaam je je een beetje voor je smaak in kijkvoer en wil je je hele kijkgeschiedenis eens onder de loep nemen? Of wil je het bewijs dat je tóch een aflevering van die spannende serie zonder je partner hebt bekeken vernietigen? Ook dat is possible. Op deze manier kun je niet alleen je 'Verder kijken'-lijst opschonen, maar krijg je ook andere (ietwat minder beschamende) aanbevelingen op je homepagina. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

  • Open Netflix via je browser en ga naar de pagina 'Account'.
  • Scroll naar 'Profiel en ouderlijk toezicht' en selecteer het profiel waarvoor je de titels wil verwijderen.
  • Ga naar 'Kijkactiviteit'. Op die pagina zie je alles wat je hebt gekeken én wanneer je dat hebt gekeken (hallo seizoen 1 van Bridgerton in één dag).
  • Klik op het pictogram rechts om een titel te verbergen. Als je een aflevering van een serie verbergt, krijg je gelijk de optie om de hele serie te verbergen.
  • Wil je je hele kijkgeschiedenis verwijderen? Klik dan onderaan de pagina op de optie 'Alles verbergen'.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');