Kim Feenstra inspireert volgers met emotioneel bericht over moederschap

'Liefde voor je kind is met niks anders te evenaren.'

Lees ook

Kim Feenstra is alweer een half jaar de trotse mommy van zoontje Brooklyn. En hoewel ze niet bepaald een standaard leventje heeft geleid, is het moederschap een compleet nieuwe ervaring. “Ik heb al veel meegemaakt, maar wist oprecht niet dat echte liefde zo kon zijn”, schrijft ze in een emotioneel bericht op Instagram.

Onvoorwaardelijke liefde

“Liefde voor je kind is met niks te evenaren”, begint Kim haar bericht. “Het is onvoorwaardelijk. I know now. Alles wat ik doe en van plan ben staat in het teken van mijn zoon. Om hem maak ik mij zorgen en voor hem zal ik zorgen.” Nu ze zelf moeder is, heeft het model ook meer respect voor haar eigen moeder gekregen. Ze beseft nu des te meer dat moeder zijn naast een fulltime baan óók 'een emotionele reis' is.

“Van het zwanger zijn tot aan de dag dat je kind het huis uit gaat”, gaat ze verder. “Elke dag die we samen meemaken leer ik om nog meer lief te hebben en toch ook al een beetje loslaten. Loslaten wanneer hij even niet in mijn buurt is. En ik bijna iedere minuut aan hem denk.”

Zo puur en eerlijk

De liefde voor je kind is een liefde die Kim nog nooit eerder had ervaren. “Ik heb al veel meegemaakt, maar wist oprecht niet dat echte liefde zo kon zijn”, weet ze nu. “Zo puur en eerlijk. Ik zal hem ook altijd hopelijk blijven inspireren om puur en eerlijk te blijven. Want in een wereld waarin men zoveel maskers draagt (nu letterlijk en figuurlijk), is het een privilege als je iemands ware gezicht mag zien.”

Maar zelfs wanneer je iemands ware gezicht ziet, kan je nog van een koude kermis thuiskomen, zo waarschuwt Kim. “Daarom zal ik hem ook altijd blijven motiveren als hij oud genoeg is, dat hij vooral het vertrouwen in zichzelf moet blijven houden en dat-ie van niemand afhankelijk zou moeten zijn.”

Wijze woorden

Hoewel Kim het gek vindt om een persoon een bezit te noemen, noemt ze haar zoontje Brooklyn toch haar waardevolste bezit. “Voor even. Totdat hij langer zal zijn dan ik en zegt: 'Mam, ik ga. Ik zie je later.' Gelukkig duurt dat nog wel heeeeel even”, weet het model. Althans, de tijd gaat sneller dan ze denkt. “De afgelopen zes maanden gingen in een fractie van een seconde voorbij. Meneer denkt al zelfstandig te kunnen zitten. Wat een lef hè?”

Tot slot deelt de prachtige brunette nog een wijze levensles die ze van haar eigen moeder heeft geleerd. “Het leven is mooi. Je bent er maar even. Laat los wat je los moet laten en hou vast aan wat je gelukkig maakt. Niemand heeft ons morgen beloofd. Gister kunnen we niet meer terughalen en vandaag kunnen we er nog wat van maken. Dus, maak er wat van. Vandaag.” Zo is het maar net!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook