Temptations Amber openhartig over post-baby body

Amber plaatst een emotioneel bericht op Instagram.

Temptation Island-deelnemers Arda Türker en Amber van Geert zijn sinds een paar maanden de trotse ouders van baby Amari Türker. Hoewel Amber meer dan gelukkig is met haar kindje, is de periode na haar zwangerschap enorm moeilijk geweest. Dat vertelt ze in een post op Instagram.

Back in shape

Amber kwam al snel na haar zwangerschap weer back in shape en kreeg dan ook veel vragen van haar volgers hoe ze dat zo snel had gedaan. Om voor eens en voor altijd klare wijn te schenken, legt de realityster alles uit in een post, want haar post-baby body is niet zomaar tot stand gekomen.

“Ik vertel dit niet om medelijden op te wekken, maar omdat ik weet dat er heel wat mama’s hetzelfde voelen en zich ervoor schamen”, begint Amber.

Stress

Stress en een depressie zorgden ervoor dat ze enorm veel kilo's verloor. “Ik krijg veel vragen over hoe het komt dat mijn lichaam zo snel hersteld is van mijn bevalling. Om eerlijk te zijn heb ik niets gedaan om af te vallen, maar mijn lichaam is niet in vorm omdat mijn lichaam niet gezond is momenteel. De reden van mijn gewichtsverlies is stress en een postnatale depressie. Voor het eerst mama worden, is zwaar. Ik vertel dat niet om medelijden op te wekken, maar omdat ik weet dat er heel wat mama’s hetzelfde voelen en zich ervoor schamen. Ik schaamde me er ook voor”, legt ze uit.

Boodschap

Amber hoopt met deze boodschap onzekerheid weg te nemen bij andere moeders die in het zelfde schuitje zitten. “Ik wil elke mama die zich zo voelt vertellen dat je niet alleen bent. Je hoeft je er niet voor te schamen. Praat erover. Het is belangrijk om die gevoelens met je partner en familie te delen. Zoek hulp als het je te veel wordt. Doe iets wat je leuk vindt. Zorg voor jezelf. Onthoud dat een gezond en gelukkig leven bij jezelf begint. Raap je moed bijeen en doe dingen voor jezelf, want geluk begint bij jou”, aldus de brunette.

Bron: Love & Reality | Beeld: Temptation Island, Instagram

Laatste nieuws